-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamo ekstremistų grupuotės veiklą tirianti Prancūzijos policija rado bombų komponentų

Prancūzijos policija, atlikdama tyrimą dėl praeitą savaitgalį suimtų kelių islamo ekstremistų, kurių taikiniai galėjo būti žydai, rado bombų gamybai naudojamų komponentų, trečiadienį paskelbė Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as.
Prancūzijos policija
Prancūzijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnas nurodė, kad ši grupuotė buvo „nepaprastai pavojinga“ ir kad 12 įtariamųjų, kuriems kaltinimai dar nepateikti, areštas bus pratęstas – vietoje įprasto ilgiausio keturių dienų laikotarpio jie liks už grotų bent penkias dienas.

„Aiškiai ir objektyviai susidūrėme su nepaprastai pavojinga teroristų kuopele“, – F.Molins'as rašo savo pranešime, pridūręs,   kad šis areštas buvo būtinas, siekiant „išvengti teroro atakos Prancūzijoje pavojaus“.

Prokuroras nurodė, kad „komponentai, kurie gali būti naudojami bomboms gaminti“, buvo rasti praeitą naktį, policijai atlikus kratas pastatuose Paryžiaus rytiniame priemiestyje Torsi, kur šeštadienį buvo suimti du iš įtariamųjų.

Pareigūnai rado maišus, prikrautus kalio ir natrio salietra bei sieros, greitpuodžių ir automobilių žibintų lempučių – „visų medžiagų ir įrankių, naudojamų, kaip mes vadiname, savadarbių sprogstamųjų užtaisų gamybai“, sakė F.Molins'as.

Per kratas taip pat buvo rastas šratinis šautuvas ir pistoletas, pridūrė prokuroras.

Šie 12 asmenų buvo suimti savaitgalį dėl įtariamo dalyvavimo incidente, kai praeitą mėnesį prie vienos žydų maisto krautuvės buvo susprogdinta granata. Taip pat manoma, kad jie planavo kitokias antisemitines atakas.

Suimtų įtariamųjų lyderis 33 metų Jeremie Louis-Sidney buvo nukautas šeštadienį, kai pradėjo šaudyti į pareigūnus, paryčiais atvykusius jo suimti namuose per paryčiais Strasbūro mieste surengtą reidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius