Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamo teologas T.Ramadanas išteisintas Šveicarijoje iškeltoje išžaginimo byloje

Šveicarijos teismas trečiadienį išteisino garsų islamo teologą Tariqą Ramadaną dėl kaltinimų išžaginimu ir lytine prievarta, nesuradęs įrodymų prieš šį buvusį Oksfordo universiteto profesorių.
Islamo teologas Tariqas Ramadanas prie teismo rūmų Ženevoje
Islamo teologas Tariqas Ramadanas prie teismo rūmų Ženevoje / „AFP“/„Scanpix“

Akademikui taip pat priteista apie 151 000 Šveicarijos frankų (155 446 eurų) kompensacija iš Ženevos kantono.

Ženevos baudžiamajame teisme perskaičius nuosprendį, 60-metis šveicarų pamokslininkas nusišypsojo, o viena iš jo dukterų jį apkabino.

57 metų T.Ramadano kaltintoja, pasivadinusi išgalvotu vardu „Brigitte“, išėjo iš teismo salės nesulaukusi nuosprendžio pabaigos.

Jos advokatai iškart pareiškė apskųsiantys Ženevos baudžiamojo teismo verdiktą.

Praėjusią savaitę prokurorai pareikalavo T. Ramadanui skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Tai buvo pirmas kartas, kai jis buvo teisiamas už išžaginimą, nors jam gresia teismas Prancūzijoje dėl panašių kaltinimų.

Šveicarijos teisme buvo pateiktos dvi kardinaliai priešingos versijos apie tai, kas įvyko 2008 metų spalį vieno Ženevos viešbučio kambaryje.

Į islamą atsivertusiai Brigitte atstovaujantis advokatas sakė, kad ji buvo ne kartą išprievartauta ir patyrė tai, ką jis pavadino kankinimu ir barbarizmu.

Charizmatiškas, tačiau prieštaringai vertinamas Europos islamo atstovas T.Ramadanas atmetė kaltinimus, tvirtindamas, kad tarp jo ir Brigitte nebuvo jokių lytinių santykių, ir sakydamas, kad pakliuvo į spąstus.

Įtariamo užpuolimo 2008 metais metu Brigitte buvo įžengusi į penktą dešimtį metų. Ji pateikė skundą po 10 metų ir teismui teigė, kad po panašių Prancūzijoje pateiktų skundų jai atsirado drąsos kreiptis į teismą.

Šveicarijos pilietis T.Ramadanas, kurio senelis Egipte įkūrė Musulmonų brolijos judėjimą, piktai neigė dviejų musulmonių kaltinimus, esą jis jas 2009 ir 2012 metais išžagino viešbučių kambariuose Prancūzijoje.

T.Ramadanas, kuris nuolat rodydavosi per prancūzų televiziją, yra garsiausias veikėjas, sulaikytas Prancūzijoje dėl pareiškimų apie seksualinį smurtą ir priekabiavimą, kurie nusirito per pasaulį kilus kampanijai „Me Too“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius