Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​„Islamo valstybė“ neturi nieko bendro su islamu

Kai ISIS nukirsdino galvas 21 Egipto krikščioniui, teroristinė organizacija teigė, kad atlieka „Dievo darbą“. Jie argumentavo žudynes religine terminologija, sakydami, kad nenutrauks ugnies tol, kol „pažadėtasis Mesijas nesugrįš sulaužyti kryžiaus“ ir „nužudyti kiaulės“.
IS džihadistai
IS džihadistai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Musulmonams tokie pareiškimai kelia nerimą. Religiniai konceptai ir terminologija yra išplėšiama iš konteksto ir naudojama 21 nekalto žmogaus nužudymui pateisinti.

Leidimas karui yra duodamas tik tuomet, kai religinė bendruomenė yra žiauriai persekiojama ir praranda savo sąžinės laisvę. ISIS atveju negalioja nė viena šių sąlygų.

Kai dingsta prasmė, lieka tik žodžiai, ir šiuo atveju jie skamba kaip visiškai nieko bendro neturintys su religine tiesa.

„The Independent“ rašo, kad Koranas prilygina nekalto žmogaus nužudymą visos žmonijos nužudymui. Korane deklaruojama, kad „religijoje nėra jokios prievartos“.

Korane taip pat parašyta, kad religinis karas, tokį, kokį deklaruoja ISIS, yra absoliučiai neleistinas.

Leidimas karui yra duodamas tik tuomet, kai religinė bendruomenė yra žiauriai persekiojama ir praranda savo sąžinės laisvę. ISIS atveju negalioja nė viena šių sąlygų.

Tikrieji ISIS karo motyvai yra paprasti – nafta, pinigai ir žemė. Dėl to jie žudo netikinčiuosius arba tuos, kurių, jų manymu, tikėjimas nusilpo.

Tačiau Koranas kurį ISIS kiša visur, liepa musulmonams saugoti kitų religines teises, kai jie yra persekiojami ir jiems grasinama.

Jeigu būtų kitaip, vienuolynai, bažnyčios, sinagogos ir mečetės būtų naikinamos kažkam paminėjus Alacho vardą.

Tai rodo, kad Alachas yra visų Dievas, kad ir kaip tai nepatinka „Islamo valstybės“ smogikams. Panašu, kad taiki islamo žinutė pribloškia ISIS ir organizacija kabinasi tik į pavienius Korano žodžius, traukia juos iš konteksto ir atsikrato jų prasme.

1900 metais „Ahmadiyya“ musulmonų bendruomenės įkūrėjas Mirza Ghulamas Ahmadas rašė: „Tie, kas sugeba žvelgti giliau, skaito tradicijas ir apmąsto Koraną, turėtų puikiai suprasti, kad barbarų propaguojamas džihadas nėra islamiškasis džihadas. Kvaili žmonės išgirsta žodį „džihadas“ ir pasinaudoja juo savanaudiškiems tikslams siekti. O gal tai tik beprotybė, nuvedanti juos iki kraujo praliejimo.“

Šiandien mes klausiame to paties – ar ISIS yra bepročiai, ar tik siekiantys savanaudiškų tikslų? Didelė tikimybė, kad tinkami abu variantai. Akivaizdu tik viena – „Islamo valstybė“ su islamu neturi nieko bendro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius