Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 18 /14:49

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį Kabulo žvalgybos centre

Afganistano sostinėje pirmadienį ginkluotiems kovotojams įsiveržus į žvalgybos tarnybos mokymų centrą, tarp užpuolikų ir policijos įsiplieskė įnirtingas susirėmimas, pranešė pareigūnai.
Išpuolis Kabule
Išpuolis Kabule / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atsakomybę už Kabulą sudrebinusią naujausią ataką prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

„Apie 10 val. 10 min. (vietos, 7 val. 40 min. Lietuvos laiku) grupė ginkluotų užpuolių įsiveržė į statomą pastatą NDS mokymų centre Kabulo Afšaro rajone“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Najibas Danishas, turėdamas galvoje Afganistano žvalgybos tarnybą – Nacionalinę saugumo valdybą (NDS).

„Susirėmimas tebevyksta; mes taip pat pradėjome savo operaciją“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų ministerijos atstovo spaudai pavaduotojas Nasratas Rahimas sakė, kad įvykio vietoje girdimas šaudymas didelio ir mažo kalibro ginklų.

„Ataką surengė trys kovotojai... Vyksta likvidavimo operacija“, – sakė jis ir pridūrė, jog kol kas negauta pranešimų apie nukentėjusius ar žuvusius žmones.

Naweedas: „Ėjau savo mokyklos link. Viskas nutiko akimirksniu... Į įvykio vietą atskubėjo policija. Ji blokavo kelius ir neleido žmonėms pasiekti savo namus.“

Į atakos vietą vedantys keliai buvo uždaryti. Dešimtys policijos ir žvalgybos pareigūnai neleidžia prie komplekso artintis civiliams.

AFP žurnalistai, policijos sustabdyti likus daugiau nei kilometrui iki įvykio vietos, matė ten skubančius greitosios pagalbos automobilius ir saugumo pajėgų pastiprinimą.

„Ėjau savo mokyklos link. Viskas nutiko akimirksniu... Į įvykio vietą atskubėjo policija. Ji blokavo kelius ir neleido žmonėms pasiekti savo namus“, – AFP sakė moksleivis Naweedas.

IS atsakomybę prisiėmė pareiškimu, kurį išplatino jos propagandos kanalas „Amaq“.

„Du IS kovotojai atakavo Afganistano žvalgybos centrą Kabule“, – rašoma pareiškime.

Afganistano sostinė pastaraisias mėnesiais tapo viena pavojingiausių vietų civiliams, nes čia vėl smarkiai padaugėjo išpuolių. Juos rengia atsigaunantis Talibano judėjimas ir IS, daugiausia atakuojantys saugumo objektus ir mečetes.

Užpuolikai – nukauti

„Ataka baigėsi. Du užpuolikai buvo nukauti... Sužeisti tik du policininkai“, – sakė Kabulo policijos atstovas Basiras Mujahidas. Jis pridūrė, kad per šią ataką civiliai nenukentėjo.

„Apie 10 val. 10 min. (vietos, 7 val. 40 min. Lietuvos laiku) grupė ginkluotų užpuolių įsiveržė į statomą pastatą NDS mokymų centre Kabulo Afšaro rajone“, – naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Najibas Danishas, turėdamas galvoje Afganistano žvalgybos tarnybą – Nacionalinę saugumo valdybą (NDS).

Į atakos vietą vedantys keliai buvo uždaryti. Dešimtys policijos ir žvalgybos pareigūnai neleido prie komplekso artintis civiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius