-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už šaudynes Dagestano cerkvėje

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) pirmadienį prisiėmė atsakomybę už Rusijos Šiaurės Kaukazo respublikoje Dagestane surengtą išpuolį prieš tikinčiuosius.
Dagestano pareigūnai
Dagestano pareigūnai / RIA Novosti

Mažiausiai penkios moterys žuvo ir dar keturi žmonės buvo sužeisti sekmadienį per išpuolį Kizliaro miesto cerkvėje, per kurį medžiokliniu šautuvu ginkluotas vyras ėmė šaudyti į tikinčiuosius, ėjusius iš maldos namų.

Prie vakarinių Kaspijos jūros krantų esantis Dagestanas, kuriame daugiausia gyvena musulmonai, po dviejų separatistinių karų kaimyninėje Čečėnijoje tapo islamistų sukilimo centru.

Pareigūnai nurodė, kad sekmadienio ataką surengė vietos gyventojas. Jo žmona buvo sulaikyta apklausai. Tačiau pareigūnai galimų išpuolio motyvų kol kas nekomentuoja.

Tuo tarpu šaltiniai skelbia, kad per kratą užpuoliko namuose buvo rastas vaizdo kreipimasis, kurį jis įrašė IS vėliavos fone. Įraše užpuolikas matomas sėdintis su kauke, šalia jo matyti ginklas, iš kurio jis šaudė, ir peilis.

Per kratą užpuoliko namuose buvo rastas vaizdo kreipimasis, kurį jis įrašė IS vėliavos fone. Įraše užpuolikas matomas sėdintis su kauke, šalia jo matyti ginklas, iš kurio jis šaudė, ir peilis.

Pirmadienį su IS siejamame tinklalapyje paskelbtame šio judėjimo pareiškime prisiimama atsakomybė už šaudynes Dagestane.

Pareiškime rašoma, kad musulmonų kovotojas atakavo „krikščionių šventovę“ Kizliare.

Pareiškimo autentiškumo patvirtinti kol kas nepavyko, tačiau IS čia dažnai skelbia panašaus pobūdžio pareiškimus.

Ataka Kizliare surengta nepraėjus dviem savaitėms po to, kai keli Dagestano aukšto rango pareigūnai buvo sulaikyti dėl įtariamo valstybės turto grobstymo. Teigiama, kad šie areštai yra dalis Kremliaus pastangų sustiprinti neramaus regiono kontrolę.

Pareigūnai, tarp jų laikinasis Dagestano vyriausybės vadovas, buvo areštuoti apyaušriu savo namuose per žaibišką operaciją ir skubiai nuskraidinti į Maskvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius