-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Saudo Arabijoje

Džihadistų organizacija „Islamo valstybė“ (IS) ketvirtadienį prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Saudo Arabijos uostamiesčio Džidos kapinėse, surengtą per ceremoniją, kurioje dalyvavo užsienio diplomatų.
„Islamo valstybės“ vėliava
„Islamo valstybės“ vėliava / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Su džihadistais siejamu platformos „Telegram“ kanalu paskelbtame pranešime sakoma, kad IS kovotojai „padėjo sprogstamąjį įtaisą Džidos miesto kapinėse“.

Sprogimas Džidos kapinėse driokstelėjo trečiadienį minint Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metines. Ceremonijoje dalyvavo Prancūzijos, Graikijos, Italijos, Jungtinės Karalystės ir JAV diplomatų.

Per incidentą buvo sužeisti mažiausiai du žmonės, įskaitant vieną graikų policininką, gyvenantį Saudo Arabijoje, ir galbūt vieną Britanijos pilietįm nurodė vienas Graikijos diplomatinis šaltinis. Be to, buvo lengvai sužeistas vienas Saudo Arabijos policininkas, pranešė valstybinė televizija „al-Ekhbariya“.

„Islamo valstybė“ pareiškė, kad ši ataka buvo surengta siekiant „palaikyti“ pranešą Muhammadą.

Sprogdinimas trečiadienį įvyko praėjus mažiau kaip mėnesiui po kito incidento, kai vienas Prancūzijos konsulato Džidoje apsaugininkas buvo sužalotas peiliu ginkluoto Saudo Arabijos piliečio, musulmonų pasaulyje tvyrant pasipiktinimui dėl prancūzų satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ dar kartą paskelbtų Muhammadą vaizduojančių karikatūrų.

Be to, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas gynė šias karikatūras ir neseniai pareiškė, kad islamas visame pasaulyje išgyvena krizę, ir pažadėjo pakeisti nuo 1905 metų galiojantį įstatymą, kad religijos būtų nuodugniau atskiriamos nuo valstybės ir kad būtų kruopščiau prižiūrimi mečečių finansavimo šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius