Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybė“ visiems Mosulo vyrams įsakė užsiauginti barzdas

„Islamo valstybė“ užimtame Mosulo mieste Irake išleido įsakymą, pagal kurį visi vyrai privalo užsiauginti barzdas. Džihadistai tvirtina, kad barzdos skutimas yra draudžiamas pagal šariatą, rašo Laisvosios Europos radijo interneto svetainė.
„Islamo valstybės“ kovotojas
„Islamo valstybės“ kovotojas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Toks IS įsakas paviešintas „Mosul Eye“ puslapyje „Facebook“ tinkle. „Mosul Eye“  – vieno vietos istoriko pseudonimas. Jis slapta renka duomenis apie IS veiksmus nuo tada, kai jie užėmė mietą 2014 m. birželio mėnesį. Nors neįmanoma patvirtinti istoriko tapatybės, Irako stebėtojai mano, kad jo pateikiamos žinios – patikimos.

„Mosul Eye“ paskelbtoje nuotraukoje – lankstinukas, kuriame išdėstomi šariato principai, pagal kuriuos esą privalu auginti barzdas. To nepadariusieji bus baudžiami.

IS draudimą skustis yra paskelbę ir kitose užimtose Irako ir Sirijos vietose. Kai kur ši grupuotė yra uždraudusi mūvėti net sužadėtuvių žiedus, nes tai, anot jų, yra krikščioniškas paprotys.

IS – ne pirmoji radikalių islamistų grupuotė, kuri liepia visiems auginti barzdas. 2010 m. Somalio „Hizbul-Islam“ tą nurodė visiems vyrams Mogadiše. 

1996-2001 m. Talibanas Afganistane taip pat buvo priėmęs griežtas taisykles dėl vyrų barzdų – skutimasis buvo uždraustas (kaip ir aitvarai, mergaičių mokyklos, kasetės ir t.t.).

Kai kur reakcija į radikalių islamistų manymą, kad visi vyrai turi būti su barzdomis, yra tokia pat radikali. Pavyzdžiui, viename Tadžikistano regione musulmonai buvo verčiami nusiskusti barzdas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius