Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ džihadistams sėti terorą padeda ir paslaptingi narkotikai

Labai stiprus amfetaminas, suteikiantis drąsos ir fizinės ištvermės pirmiausia išplito neramumų Egipte metu, o dabar plačiai naudojamas „Islamo valstybės“ džihadistų, skelbiama „Il Giornale“ publikacijoje.
„Islamo valstybės“ teroristas
„Islamo valstybės“ teroristas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šio preparato veiklioji medžiaga – kaptagonas, tačiau labiau paplitęs pavadinimas „siaubo tabletės“. Šios tabletės išplito Egipte „arabų pavasario“ metu, padėjusios protestuotojams pasisemti drąsos kaunantis su kariuomene ir policija. Vėliau jos plito Tunise, Libijoje, Sirijoje.

Apie tai, kad vartojo šiuos narkotikus, į pareigūnų rankas patekę protestuotojai papasakojo dar 2011 metais.  Tuo metu tabletės keliavo iš Dubajaus ir Kataro. 

Italų kariškių 2013 metais atlikta Libijos savanorių kovotojų kraujo analizė parodė, kad apie 30 proc. jų nuolatos vartojo narkotikus. 

Apie tai, kad vartojo šiuos narkotikus, į pareigūnų rankas patekę protestuotojai papasakojo dar 2011 metais

Dabar šis narkotikas tampa tikru siaubu Artimųjų Rytų gyventojams – apsvaigę nuo jo „Islamo valstybės“ džihadistai įgija ar daugiau įtūžio ir drąsos, naikindami savo religinius ir ideologinius priešus. Kurdai liudija, kad būtent šių tablečių jie rasdavo pas šimtus „Islamo valstybės“ kovotojų, žuvusių Kobanyje. Amerikiečių atlikta garso įrašo, kuriame girdėti „Islamo valstybės“ teroristo, Sirijoje nužudžiusio vakariečius įkaitus, analizė rodo, kad jis buvo veikiamas narkotikų. 

Šiuo metu pavojingosios tabletės gaminamos nebe vien tik Dubajuje ir Katare, bet ir „Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose. „Dabar jos tapo tikru karo ir teroro užtaisu“, - skelbiama publikacijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius