Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ fiasko „Twitteryje“: pagrasinę italams sulaukė turistinių patarimų

Neseniai paviešintoje filmuotoje medžiagoje, kurioje užfiksuota Libijoje įvykdyta egzekucija 21 krikščioniui, „Islamo valstybė“ (IS) pagrasino netrukus užimti Romą. „Šiandien mes esame į Pietus nuo Romos. Užkariausime Romą su Alacho leidimu“, – pareiškė vienas džihadistas. Tačiau italai socialiniuose tinkluose greitai iš islamistų atėmė jų naudojamą žymę, rašo „The Washington Post“.
Italai IS grasinimus pasitiko patyčiomis
Italai IS grasinimus pasitiko patyčiomis / Nuotr. iš „Twitter“

Po medžiagos paskelbimo IS rėmėjai „Twitter“ tinkle ėmė naudoti hashtagą #We_Are_Coming_O_Rome (liet. mes atvykstame į Romą). Nėra aišku, ką jie turi omenyje – kai kurie ekspertai teigia, kad sakydami „Roma“ džihadistai iš tikrųjų kalba apie JAV ar Turkiją, o galbūt – apie visus Vakarus apskritai. 

Tačiau Italijos valdžia sunerimo. Šalį nėra sunku pasiekti laivu iš Libijos – tokią kelionę kasmet įveikia tūkstančiai pabėgėlių. 

Mažiau nei politikai, panašu, baiminasi paprasti Romos gyventojai, kurie nestokojo humoro išgirdę tokius IS grasinimus. Socialiniame tinkle greitai jų grotažymę buvo užgrobta – su ja pasipylė ir turistiniai pasiūlymai, ir pašaipos.

Nemažai Romos gyventojų nepraleido progos pašiepti eismo padėties mieste. Skelbdami nuotraukas su transporto spūstimis jie klausė – „ar esate tikri, kad atvykstate“? Kiti rašė, kad islamistai neabejotinai įstrigtų spūstyse ir dalino patarimus, kurių kelių konkrečiai vengti, o kada planuojami viešojo transporto darbuotojų streikai. Taip pat patarta nevažiuoti traukiniais – juk jie visada vėluoja.  

Dalis Romos gyventojų ėmė patarinėti, kur islamistams geriausia valgyti – kur skaniausios picos mieste, kur taikoma nuolaida grupei. Taip pat paaiškinta, kada gerti cappuccino kavą – kad neišsiduotum esąs turistas.

Džihadistams taip pat pasiūlyta įsigyti Koliziejų – jam dabar kaip tik taikomos nuolaidos.

Viena mergina kreipėsi į IS su dviejų akinių porų nuotrauka – ji sakė norinti susiderinti, kuriuos jai imti į kelionę Romon, kad paskui netektų jaustis nejaukiai, jeigu jų akiniai bus vienodi.

Italai nepraleido progos prisiminti ir olandų futbolo sirgalių, neseniai apsilankiusių šalies sostinėje. „Deja, ISIS pavėlavo. „Feyenoord“ sirgaliai atvyko pirmi“, – rašė vienas, kartu skelbdamas nuotraukas ir nusiaubtų Romos gatvių.

Viename profilyje paskelbta: „Po to, kai miestą nuniokojo olandų barbarai, galbūt mums reikėtų suvienyti jėgas su IS ir okupuoti Nyderlandus“.

Kai kurie Romos gyventojai pašiepė jau esamas miesto problemas – pavyzdžiui, pasidžiaugė, kad gal atvykę IS džihadistai galų gale pasirūpins šiukšlių išvežimu.

Netrukus sarkatiškų žinučių su šia grotažyme socialiniame tinkle tapo daugiau nei pačių islamistų grasinimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius