Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 30 /14:09

„Islamo valstybės“ išpuolis Rusijoje: žuvo policijos pareigūnas, dar du sužeisti

Vienas policijos pareigūnas žuvo, o dar du buvo sužeisti, kai sprogstamasis užtaisas detonuotas Dagestano regione, Rusijoje. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai.
Dagestanas
Dagestanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo susprogdinti du automobiliai. Sprogstamųjų užtaisų tipas dar nenustatytas“, – antradienį sakė Dagestano policijos atstovė Fatina Ubaidatova.

Su „Islamo valstybe“ siejama naujienų agentūra „Amaq“ patvirtino, kad grupuotė atsakinga už šį sprogdinimą, laikomą suplanuotu teroro aktu. IS  ir anksčiau prisiimdavo atsakomybę už išpuolius Šiaurės Kaukazo regione, tačiau konkreti jos įtaka nėra aiški.

Neįvardytas šaltinis policijoje valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad automobiliui nepaklusus reikalavimui sustoti prie patikros posto, prasidėjo jo gaudynės ir juo važiavę asmenys metė sprogstamąjį užtaisą į policijos automobilį.

Šis incidentas įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai antradienio vakarą per sprogimą automagistralėje prie Kaspijsko miesto, kuris įvyko pro šalį važiuojant dviem policijos automobiliams, vienas policijos pareigūnas žuvo ir dar du buvo sužeisti.

Dagestano regionas išsiskiria Rusijos federacijoje menku gyvenimo lygiu ir didele korupcija. Kovotojų, kilusių iš šio ir kaimyninio Čečėnijos regiono, yra IS džihadistų gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius