Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ kovotojai nupjovė galvą buvusiam Palmyros senienų apsaugos vadovui

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai nupjovė galvą 82 metų buvusiam istorinio paveldo apsaugos direktoriui senoviniame Palmyros mieste, pranešė Sirijos senienų departamento vadovas ir padėtį šalyje stebinti organizacija.
„Islamo valstybės“ džihadistai įvykdo egzekuciją krikščionims
„Islamo valstybės“ džihadistai įvykdo egzekuciją krikščionims / „Scanpix“/AP nuotr.

Nuotraukos, kuriose esą matomas Palmyroje prie stulpo pririštas Khaledo al Assaado lavonas, buvo išplatintos internete IS šalininkų.

Sirijos senienų departamento vadovas Maamounas Abdelkarimas sakė naujienų agentūrai AFP, kad egzekuciją Kh.al Assaadui džihadistų grupuotė įvykdė antradienio popietę Palmyros mieste, esančiame centrinėje Homso provincijoje.

„Daesh“ įvykdė egzekuciją vienam iš svarbiausių Sirijoje senienų ekspertų“, – pabrėžė M.Abdelkarimas, vartodamas arabišką IS akronimą. „Jis vadovavo Palmyros senienų (apsaugai) 50 metų ir jau 13 metų buvo pensijoje. ... Jam buvo 82 metai“, – pridūrė pareigūnas.

Pasak M.Abdelkarimo, buvusio paveldosaugininko lavonas buvo pakabintas senoviniuose Palmyros griuvėsiuose po to, kai jam buvo nupjauta galva.

Tačiau išplatintoje nuotraukoje matomas kūnas, pririštas veikiausiai prie žibinto stulpo pagrindinio plento skiriamojoje juostoje. Prie palaikų pritvirtintas užrašas skelbė, kad tai yra Kh.al Assaado kūnas.

Džihadistai jį kaltina lojalumu Damasko režimui ir atstovavus Sirijai užsienio konferencijose su „bedieviais“, taip pat vadovavus Palmyros „stabų“ apsaugai. IS taip pat tvirtino, kad senolis palaikė ryšius su režimo pareigūnais.

M.Abdelkarimas sakė, kad Kh.al Assaadas buvo suimtas IS kovotojų prieš mėnesį ir kad džihadistai ieškojo „aukso saugyklų“ tame mieste. „Aš karštai neigiu, kad tokių saugyklų esama“, – pabrėžė pareigūnas.

IS užėmė Palmyrą, įtrauktą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, gegužės 21 dieną, sukeldama tarptautinį susirūpinimą dėl senovinių paminklų likimo.

Iki šiol to komplekso garsiausi objektai buvo palikti nepažeisti, nors buvo paskelbta pranešimų, kad džihadistai užminavo pastatus ir birželio pabaigoje sunaikino vieną plačiai žinomą liūto statulą, buvusią prie Palmyros muziejaus pastato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius