Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Islamo valstybės“ kovotojas Sirijoje nužudė savo motiną

„Islamo valstybės“ kovotojas Sirijos Rakos mieste viešai nužudė savo motiną, po to, kai ši pareikalavo, kad jis pasitrauktų iš džihadistų grupuotės, skelbia „The Guardian“.
„Islamo valstybės“ kovotojai
„Islamo valstybės“ kovotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

40-metė moteris perspėjo savo sūnų, kad JAV vadovaujama koalicija tiesiog subombarduos Rakos miestą, kuriame įsikūrę „Islamo valstybės“ kovotojai ir paprašė sūnaus pasitraukti su ja.

Kai kalbos apie tokius jos veiksmus pasiekė grupuotės vadovus, šie įsakė sulaikyti moterį, o galiausiai ji buvo viešai nužudyta netoli miesto pašto skyriaus paties 20-mečio sūnaus.

Tai jau ne pirmas tokia istorija, patvirtinanti, kad „Islamo valstybės“ džihadistai susidoroja su tais, kurie bando palikti jų valdomą teritoriją.

Iki praėjusių metų gruodžio 29-osios dienos Sirijoje buvo nužudyti 2000 civilių asmenų, kurių dalį sudarė homoseksualai, apkaltintieji atsimetimu nuo islamo ir magijos praktikavimu.

Ekspertai pastebi, kad vis daugiau dėmesio „Islamo valstybės“ džihadistai skiria vaikų įtraukimui. Jie mokomi ne tik naudotis ginklais, bet ir pratinami prie žudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius