Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ nario žmona vokietė dėl jazidės nužudymo nuteista kalėti 10 metų

Vokietijos pietuose esančio Miuncheno teismas pirmadienį skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ prisijungusiai vokietei, pripažintai kalta dėl karo nusikaltimo už tai, kad paliko penkerių metų jazidę „vergę“ saulėje mirti iš troškulio.
Jennifer Wenisch teisme
Jennifer Wenisch teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuosprendį Jennifer Wenisch paskelbė aukštesnės instancijos regioninio teismo Miunchene teisėjas Reinhold Baier, pirmininkavęs bylos nagrinėjimui. Tai vienas pirmųjų nuosprendžių pasaulyje, susijusių su „Islamo valstybės“ nusikaltimais prieš jazidų bendruomenę.

J.Wenisch buvo pripažinta kalta dėl „dviejų nusikaltimų žmoniškumui pavergimo būdu“, taip pat dėl bendrininkavimo nužudant mergaitę, nes jai nepadėjo.

J.Wenisch ir jos sutuoktinis, „Islamo valstybės“ narys, „įsigijo“ jazidę moterį ir mergaitę kaip namų „verges“ ir laikė jas nelaisvėje, kai 2015-aisiais gyveno Irako šiauriniame Mosulo mieste, kurį tuo metu kontroliavo džihadistų judėjimas.

„Kai mergaitė susirgo ir prišlapino čiužinį, kaltinamosios vyras nubaudė ją prirakindamas lauke grandine ir pasmerkdamas vaiką kankinamai mirčiai nuo troškulio kepinant didelei kaitrai“, – teismo proceso metu sakė prokurorai.

„Kaltinamoji leido savo vyrui taip pasielgti ir nieko nepadarė, kad išgelbėtų mergaitę“, – tvirtino jie.

J.Wenisch vyras Taha al Jumailly teisiamas Frankfurte, jam nuosprendis turėtų būti paskelbtas lapkričio pabaigoje.

Jazidės mergaitės mama, įvardijama tik kaip Nora, nekart Miunchene ir Frankfurte liudijo apie kankinimus, kuriuos teko patirti jos mažametei dukrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius