Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ pagrobtos mergaitės istorija: ją pardavė kaip sekso vergę

„Islamo valstybės“ teroristų persekiojami Irako jazidai priversti gyventi pabėgėlių stovyklose. Tačiau tik laimingieji. Tūkstančiai nesugebėjusių pasprukti jazidų dabar – džihadistų vergai, rašo CNN. Jaunų moterų laukia ypač kraupi dalia.
„Islamo valstybės“ teroristas
„Islamo valstybės“ teroristas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pabėgėlių stovykloje, kurioje apsilankė žurnalistai, daugiausiai gyvena žmonės iš Sinjaro miesto, kurį „Islamo valstybės“ kovotojai užpuolė pernai rugpjūtį.

Vyrams buvo liepta priimti islamą, priešingu atveju juos grasinta sušaudyti. Jaunos moterys ir mergaitės laikytos atskirai, kad būtų galima parduoti kaip sekso verges.

Jame primenama, kad neseniai gimdžiusios ir krūtimi maitinančios moterys yra laikomos susitepusiomis ir negali būti sekso vergėmis.

„Islamo valstybė“ savo interneto tinklalapyje „Dabiq“ be sąžinės priekaištų pateisina tokius savo veiksmus.

„Privalai prisiminti, kad paimdamas netikėlių šeimas į vergiją, o jų moteris – sugulovėmis, įvykdai Šariato įstatymą“, – teigiama straipsnyje.

Jame primenama, kad neseniai gimdžiusios ir krūtimi maitinančios moterys yra laikomos susitepusiomis ir negali būti sekso vergėmis.

Devyniolikmetė Hanna pasakojo, kad miestą užpuolę džihadistai atskyrė visas moteris: „Jie tempė mus paėmę už plaukų. Paėmė vedusias moteris, jaunas. Jauniausiai tebuvo 10 metų. Visos verkėme."

Nugabeno į vergių sandėlį

Hannos teigimu, pirmąsias savaites ji buvo laikoma kartu su dar puse šimto moterų, jos buvo nuolat mušamos, per dieną duodamas vos dubenėlis ryžių.

Ši grupė buvo apgyvendinta trijų aukštų pastate, kurį mergina pavadino vergių sandėliu. Jame gyveno šimtai jaunų moterų ir mergaičių.

„Mus surikiuodavo į eilę. Liepdavo nejudėti, antraip grasino sumušti. Tada ateidavo vyrai, pasakydavo, kokios maždaug nori, ir rinkdavosi“, – pasakojo ji.

Galiausiai pasirinko ir Hanną. Ji kartu su šešiomis likimo draugėmis buvo nugabenta į kažkokiame kaime esantį namą.

Du pastatą saugantys „Islamo valstybės“ džihadistai liepė moterims nusiprausti.

Išgirdusios, kas laukia, nusprendė pabėgti

Viduje buvo mergaitė, kuri papasakojo, kad čia yra mušama, surakinama ir prievartaujama. Išgirdusi šį pasakojimą Hanna kartu su kitomis merginomis nusprendė pamėginti pabėgti. Tą naktį jos išlipo per miegamojo langą.

Po keturių valandų jos jau buvo pasprukusios iš „Islamo valstybės“ kontroliuojamos teritorijos.

„Ketvirtoji mergaitė iššoko, aš buvau penktoji. Prišliaužėme prie tvoros ir jau norėjome ją peršokti, kai pamatėme žibintus. Paskutines dvi  jie pagavo“, – pasakojo ji.

Hannai su keliomis merginomis pavyko pabėgti, po keturių valandų jos jau buvo pasprukusios iš „Islamo valstybės“ kontroliuojamos teritorijos.

„Jei pamatau vyrą su barzda, pradedu drebėti“, – pasakojo ji.

Dabar Hanna gydosi psichologinę traumą, tačiau į „Islamo valstybės“ džihadistų rankas patekusių moterų likimas daug baisesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius