Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ savanorių vargai: neveikia „iPod“, liepia skalbti ir valyti tualetus

Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“ gavo džihadistų organizacijai „Islamo valstybė“ talkinančių žmonių laiškų, kuriuose šie dejuoja, kad jau nori namo. IS savanorius erzina viskas, net tai, kad jiems liepia skalbti ir neveikia „iPod“ grotuvai.
„Islamo valstybės“ teroristas
„Islamo valstybės“ teroristas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Le Figaro“, nemaža dalis savanorių jau pasigailėjo sprendimo vykti į Iraką ir Siriją ir kautis už džihadistus. Propagandos prisiklausę savanoriai dabar piktinasi, kad jiems patikimos žemiškos užduotys.

Vienos iš žinučių autorius teigia esantis nepatenkintas jam duodamomis užduotimis: „Man jau bloga nuo viso to. Jie mane verčia skalbti.“

Kitas susirūpinęs nepatogumais dėl technikos: „Jau atsikandau visko sočiai. Mano „iPod“ grotuvas čia neveikia. Man reikia grįžti namo.“

Dar vieno laiško autorius piktinasi, kad jam teko valyti ginklus ir net gabenti nužudytųjų lavonus. „Ateina žiema, darosi sunku“, – rašo jis.

Teigiama, kad IS pagalbininkų giminės konsultuojasi su teisininkais ir ieško būdų giminaičius parsigabenti namo. Norinčiųjų sugrįžti yra nemažai – dalis jų jaučiasi apkvailinti „Islamo valstybės“ vadų.

Savanorių namuose niekas nelaukia

Tačiau teisininkai teigia, kad šis klausimas – itin jautrus, nes niekas nenori, jog sugrįžtų žmonės, kuriems džihadistai išplovė smegenis.

„Niekas nenori oficialiai kviesti žmones sugrįžti, nes kas gali garantuoti, kad jie nesumanys Prancūzijoje pradėti vykdyti teroristinius aktus?“ – sakė neįvardintas teisininkas.

Tai yra ne pirmas kartas, kai džihadistų savanoriai reiškia nepasitenkinimą savo padėtimi.

Nei ten vyksta šventasis karas, nei kiti dalykai, aprašyti šventojoje knygoje. „Islamo valstybės“ kovotojai ten išprievartavo daug moterų.

Neseniai 23 metų indas Areebas Majeedas grįžo į Indiją ir pasipiktino, kad „Islamo valstybės“ kovotojai jam liepė valyti tualetus. Kai vaikinas buvo sužeistas, džihadistai atsisakė vežti jį į ligoninę ir tai padarė tik po ilgų maldavimų.

„Nei ten vyksta šventasis karas, nei kiti dalykai, aprašyti šventojoje knygoje. „Islamo valstybės“ kovotojai ten išprievartavo daug moterų“, – pasakojo indas.

Iš Didžiosios Britanijos pas džihadistus nukeliavęs, o paskui iš Sirijos sugrįžęs Mohommodas Nawazas irgi papasakojo, kad ten jam buvo nesaldu. Vienoje iš žinučių savo draugei jis skundėsi: „Per treniruotes neleidžia naudotis telefonu.“

Jungtinių Tautų duomenimis, Sirijoje ir Irake yra apie 15 tūkst. asmenų iš 80 valstybių, atvykusių talkinti džihadistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius