Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išoperuotą Venesuelos prezidentą kamuoja stipri infekcija

Venesuelos prezidentui Hugo Chavezui po vėžio operacijos išsivystė komplikacijos, jis gydomas nuo „kvėpavimo nepakankamumo“, kuris kilo dėl sunkios plaučių infekcijos, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / AFP/Scanpix nuotr.

Šis pareiškimas paskelbtas vis daugėjant spekuliacijų dėl 58-erių metų prezidento būklės. Viešumoje H.Chavezo niekas nematė nuo jo išvykimo į Kubą, kur jis buvo operuotas ketvirtą kartą per pusantrų metų. 

„Chavezas kovoja su komplikacijomis, o tai yra sunki plaučių infekcija. Ji sukėlė kvėpavimo nepakankamumą, kuriam būtinas griežtas medicininis gydymas“, – ketvirtadienio vakarą pranešimą skaitė informacijos ministras Ernestro Villegas. 

Šis pareiškimas paskatino naujas spėliones, jog H.Chavezas nebepajėgus pats kvėpuoti, deguonis jam tiekiamas medicininės įrangos pagalba. Detalių apie prezidento gydymą vyriausybė nepateikė. 

Valdžia išreiškė pasitikėjimą H.Chavezo medikų komanda ir pasmerkė „psichologinį karą“, kuris susiformavo žiniasklaidoje. Pareigūnai paragino Venesuelos gyventojus nereaguoti į gandus apie prezidento būklę. 

Venesuelos opozicija pareikalavo, kad būtų teikiama daugiau informacijos apie G.Chavezo būklę. 

Prezidentas susirgo 2011 metų metų birželį, vėžys yra dubens srityje, tačiau tikslesnių detalių neatskleidžiama. Jam atlikta chemoterapija ir spindulinis gydymas. 

Spalį H.Chavezas išrinktas dar vienai šešerių metų kadencijai, po poros mėnesių jis pranešė, kad liga atsinaujino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius