-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanai balsuoja vietos valdžios rinkimuose, kuriuos lydi protestai

Ispanai sekmadienį balsuoja vietos valdžios rinkimuose, kuriuos valdantieji socialistai tikriausiai triuškinamai pralaimės ir kuriuos lydi protestai, išprovokuoti pykčio dėl masinio nedarbo.
Protestai Ispanijoje
Protestai Ispanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Protestuotojai, kurie kaltina politikus dėl niūrių ekonominių perspektyvų ir 21 proc. viršijančio nedarbo, rinkimų dieną tebestovyklauja Madrido centrinėje aikštėje.

Kol kas iki galo neaišku, kokį poveikį šie besiplečiantys protestai, kurie nuo praėjusio savaitgalio į gatves sutraukė dešimtis tūkstančių žmonių, padarys rinkimams.

Šį sekmadienį balsuoti gali daugiau kaip 34 mln. žmonių; turi būti išrinkta 8 116 merų, 68 400 miestų tarybų narių ir 824 regionų parlamentų nariai 13-oje iš 17-os pusiau autonominių šalies regionų.

Apklausos rodo, kad socialistai dėl rinkėjų pasipiktinimo nedarbo mastu ir skausmingu išlaidų mažinimu, įskaitant valstybės tarnautojų atlyginimų apkarpymą, patirs didžiulių nuostolių.

Balsavimas prasidėjo 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku ir baigsis 20 val., o pirmieji rezultatai turėtų būti paskelbti dviem ar trimis valandomis vėliau.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius