Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija kritikuoja JAV „neatsakingą požiūrį“ į klimato kaitą

Ispanijos aplinkos ministrė Teresa Ribera penktadienį, likus kelioms dienoms iki metinės klimato kaitos konferencijos Madride, kritikavo „absoliučiai neatsakingą“ JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos požiūrį į klimato kaitą.
Teresa Ribera
Teresa Ribera / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Valstijos – didžiausia pasaulio ekonomika – anksčiau šį mėnesį pradėjo išstojimo iš 2015 metų Paryžiaus klimato susitarimo procesą.

2017 metais į valdžią atėjęs D.Trumpas taip pat siekė neleisti Kalifornijai nustatyti griežtesnių standartų dėl automobilių taršos ir ėmėsi žingsnių, kad valstijos galėtų nustatyti savus standartus dėl esamų anglimis kūrenamų elektrinių.

„Trumpo administracijos požiūris absoliučiai neatsakingas“, – Ispanijos visuomeninei televizijai pareiškė T.Ribera.

Šis požiūris yra „neatsakingas visos planetos akyse, nes tai, ką daro didžiausia pasaulio ekonomika, veikia mus visus. Jis taip pat neatsakingas Amerikos visuomenės interesų atžvilgiu“ , pažymėjo ji.

„Tarptautinė bendrija rado būdą pasakyti: „Ne, svarbu tęsti darbą, svarbu toliau koordinuoti veiksmus.“ Niekas oficialiai neseka prezidentu Trumpu, matome pozityvią reakciją“, – sakė ispanų ministrė.

Ispanijos socialistų vyriausybė pasisiūlė priimti šiemetinę Jungtinių Tautų klimato konferenciją (COP25). Iš pradžių ją ketino organizuoti Čilė, kuri praėjusį mėnesį to atsisakė šalyje kilus kruvinoms riaušėms dėl ekonominės nelygybės.

Ispanijos pareigūnai tikisi, kad pirmadienį prasidėsiančioje ir dvi savaites truksiančioje konferencijoje bus maždaug 25 tūkst. dalyvių ir 1,5 tūkst. žurnalistų iš viso pasaulio.

JAV iš Paryžiaus klimato susitarimo oficialiai pasitrauks 2020 metų lapkričio 4-ąją – kitą dieną po prezidento rinkimų, kuriuose D.Trumpas sieks antros kadencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius