Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanija ragina ES šalis intensyviau dalintis žvalgybine informacija

Europos Sąjungos valstybės privalo suintensyvinti dalijimąsi žvalgybos informacija, kad ateityje būtų išvengta tokių atakų kaip pirmadienio išpuolis Mančesteryje, kur žuvo 22 žmonės, tarp jųr ir vaikai, antradienį pareiškė Ispanijos užsienio reikalų ministras.
Alfonso Dastis
Alfonso Dastis ragina ES šalis intensyviau dalintis žvalgybine informacija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mes turime dirbti išvien, kad kartą ir visiems laikams būtų padarytas galas tokioms baisioms nelaimėms“, – sakė ispanų diplomatijos vadovas Alfonso Dastis spaudos konferencijoje, atsakydamas į klausimą, kaip ES galėtų užkirsti kelią tokiems išpuoliams.

„Mes turime dirbti kartu, ypač kaupdami mūsų turimą informaciją (vienoje vietoje), suvokdami, kad niekas nėra apsaugotas nuo šios beprotybės“, – sakė buvęs Ispanijos ambasadorius ES.

Tačiau A.Dastis sakė, kad ES narės turi pasiekti tokį „pasitikėjimo lygį, kuris leistų sklandžiai dalintis informacija“.

Visos 28 ES narės turi savo nacionalines žvalgybos agentūras ir dažnai nepatikliai žiūri į dalinimąsi sunkiai surinkta informacija su kitomis šalimis.

Tačiau A.Dastis sakė, kad ES narės turi pasiekti tokį „pasitikėjimo lygį, kuris leistų sklandžiai dalintis informacija“.

Tarp penktadienio vakarą per mirtininko išpuolį po JAV popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncerto Mančesteryje tarp aukų buvo ir vaikų. Tai kruviniausias ekstremistinis išpuolis Britanijoje per pastaruosius 12 metų.

„Kiekvieną dieną mes negailime pastangų ir stipriname mūsų bendradarbiavimą, bet manau, kad šioje kovoje mes turime dar geriau dalintis informacija ir gl;audžiau bendradarbiauti šioje srityje“, – kalbėjo ministras.

Raginamai aktyviau dalintis žvalgybine informacija ES nuskambėjo po 2015 metų lapkričio mėnesio išpuolių Paryžiuje, kur žuvo 130 žmonių, dar ir paaiškėjus, kad išpuolių organizatoriai buvo atidžiai stebimi kelių valstybių pareigūnų ir galėjo būti sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius