Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje kilusi panika aptemdė nuotaiką per Didžiojo penktadienio procesijas

Ispanijoje dėl kai kurių triukšmautojų buvo kilęs sąmyšis per Didžiojo penktadienio procesijas Sevilijoje, garsioje savo religinėmis platformomis, atgailautojais su gobtuvais, miniomis žiūrovų. Dėl panikuojančiųjų buvo sunkiai sužeistas vienas žmogus, pranešė penktadienį ispanų pareigūnai.
Panika Sevilijoje Didįjį Penktadienį
Panika Sevilijoje Didįjį Penktadienį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak tvarkdarių, dėl incidentų po 4 val. ryto vietos (5 val. Lietuvos) laiku, buvo sulaikyti aštuoni asmenys. Tie incidentai sukėlė paniką, žmonės puolė bėgti, įvairiose procesijos vietose girdėjosi vaikų verksmas.

Tvarką per procesijas šiame pietų Ispanijos mieste prižiūrintis „Cecop“ centras pranešė, kad sulaikomieji visaip šūkavo, daužydami skardinius daiktus kėlė triukšmą, baisiai gestikuliavo, kad sukeltų paniką tūkstantinėse miniose.

Netoliese buvusi naujienų agentūros fotografė sakė iš pradžių išgirdusi garsą, tartum būtų varomi šuoliais bėgantys galvijai, paskui masė žmonių plūstelėjo link jos. Būdama ant Izabelės II tilto per Gvadalkivyro upę ji skubiai įkopė ant apšvietimo stulpo.

„Ten buvo vaikų, moterų su kūdikių vežimėliais“, – pasakojo ji. Žmonės skubėjo laiptais žemyn upės link, virsdami griūdami iš panikos.

„Pirmiausiai, pamaniau, kad buvo teroro aktas“, – sakė fotografė.

Pirminis tyrimas parodė, kad panika iš pradžių kilo trijose vietose, iš kur išplito į kitus miesto rajonus kaip „domino efektas“, nurodė „Cecop“. Neatrodo, kad paskiri incidentai būtų koordinuoti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Panika Sevilijoje Didįjį Penktadienį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Panika Sevilijoje Didįjį Penktadienį

„Buvo paskiri atvejai be regimo ryšio, panašiai kaip būna vandalizmo ar chuliganizmo atvejais“, – pažymi „Cecop“. Trys „paprasti chuliganai“ sulaikyti.

Dėl sužeidimų ir panikos priepuolių į ligoninę pateko apie 17 žmonių. Vienas jų, rimtos būklės, dėl smegenų traumos paguldytas į intensyvios terapijos skyrių.

Vaizdo įraše, paskelbtame ispaniškoje naujienų svetainėje „El Confidencial“, parodyta būsena po panikos pliūpsnio: kai kurie įsikibę į langų grotas, atgailautojai nusmauktais gobtuvais, nerimastingai kažko laukia, iš namų į balkoną išėjusieji ramina panikuojančius. Vėliau padėtis vėl tampa kontroliuojama, procesijos tęsiamos.

Procesijos „La Madruga“ yra vienos iš svarbiausių Didžiosios savaitės renginių Sevilijoje. Šiose eitynėse, kurias organizuoja tikinčiųjų brolijos, nešamos didelės platformos su medinėmis skulptūromis, vaizduojančiomis religines scenas, o jas lydi gobtuvus ant galvų užsimaukšlinę atgailautajai.

Šios procesijos kasmet pritraukia tūkstančius turistų; jas tiesiogiai transliuoja televizijos visoje Ispanijoje.

Šio ryto incidentai primena apie paniką kilusią 2000 metais Sevilijoje per Didžiojo penktadienio procesijas, tada buvo sužeisti 52 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius