Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje protestavo per milijoną abortų liberalizavimo priešininkų

Ispanijos sostinėje Madride daugiau nei milijonas žmonių šeštadienį susirinko į protesto akciją prieš šalies vyriausybės planus liberalizuoti abortus.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Protesto akcijoje dalyvavo opozicinės centro dešiniosios partijos nariai, ją taip pat rėmė Romos katalikų dvasininkai. Pareigūnų teigimu, į akciją susirinko apie 250 tūkst. protestuotojų, tačiau vietos valdžia teigė, jog protestuotojų skaičius siekia milijoną, o akcijos organizatoriai tikino, jog susirinko per 2 mln. žmonių.

Akcijoje buvo matyti ir jaunimo, ir tėvų su kūdikiais, taip pat kunigų, vienuolių, imigrantų šeimų, pranešė BBC.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride.
Protesto akcija prieš abortų liberalizavimą Madride.

Protestuotojai susirinko pačiame Madrido centre, jie nešė didžiulį plakatą su užrašu: „Kiekviena gyvybė svarbi“.

Socialistų vyriausybė, kuriai vadovauja premjeras Jose Luisas Rodriguezas Zapatero, siekia, kad abortas visoms ispanėms galėtų būti atliktas iki 14-osios nėštumo savaitės. Šiuo metu abortą Ispanijoje leidžiama atlikti tik dėl ypatingų priežasčių – esant išprievartavimo atvejui, vaisiaus anomalijoms, jei motinos psichologinė būklė yra bloga ir pan.

Labiausiai piktinamasi tuo, jog parlamento svarstomi pakeitimai leistų 16-17 metų merginoms atlikti abortą be tėvų žinios.

„Šis naujas įstatymas yra barbariškas. Šios šalies valdžia labiau gina gyvūnus, nei žmones“, – sakė protestuotojas Jose Carlosas Felicidadas.

Valdžia teigia, jog naujasis įstatymas skirtas apginti motinų teises, kad kiekviena norinti galėtų nutraukti nėštumą, tačiau prieš tai joms bus pasiūlytos visos alternatyvos, tokios kaip atiduoti kūdikį į vaikų namus, ar gauti valstybines išmokas.

Katalikiškus dešiniuosius anksčiau papiktino vyriausybės sprendimas legalizuoti homoseksualų vedybas bei palengvinti skyrybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius