Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 05 /18:54

Ispanijoje sulaikytas Rusijos mafijos vadeiva su bendrininkais planavęs nužudymą: jis nurodinėjo iš Lietuvos

Ispanijoje, Marbeljoje, ispanų pareigūnai sulaikė Rusijos mafijos lyderį, kaip įtariama, su bendrininkais planavusį nužudyti priešininkų klano narį. Ispanų „El Pais“ skelbia, kad sulaikytasis gerai žinomas Rusijos mafijos pasaulyje. Ispanijos policija sulaikė dar du vyrus, priklausančius „Vor v Zakone“ grupuotei. Visi jie susitikę, kaip įtariama, planavo priešininkų klano varžovo nužudymą ir taip parodyti savo galią Europoje.
Sulaikymo operacija
Sulaikymo operacija / Ispanijos policijos nuotr.

Sulaikytieji bandė restruktūrizuoti šį birželį išardytą nusikalstamą darinį, kai buvo sulaikyti 129 žmonės, tarp jų septyni priklausantys „Vor v Zakone“ (liet. – įteisinti vagys).

Kaip skelbia portalas diariosur.es, visi trys vyrai sulaikyti dėl įtarimų planuojant nužudymą, dokumentų klastojimo ir priklausymo nusikalstamai organizacijai.

Tyrimo metu ispanų pareigūnai ėmėsi praėjusių metų liepos mėnesį. Jie pastebėjo, kad Marbeljoje telkiasi minėtos vienos svarbiausių Europoje grupuotės „Vor v Zakone“ nariai.

VIDEO: Golpe policial a la mafia rusa en Marbella

Tyrėjų dėmesį patraukė tai, kad vienas iš nusikalstamos organizacijos narių praėjusį birželį likusiems vadovavo iš Lietuvos. Ten būdamas jis net įsakė organizacijos lyderiams palikti Ispaniją ir atvykti į Lietuvą – spręsti problemų tarp klanų. Taip esą buvo bandoma išvengti karo tarp dviejų nusikalstamų organizacijų. Prieš tai Valensijoje ispanų pareigūnai užkirto kelią vieno žmogaus nužudymui, skelbia portalas.

Pareigūnai sekė minėtą įtariamąjį, veikusį iš Lietuvos. Šis atvyko į Marbelją. Pareigūnai stebėjo, su kuo jis susitinka ir kad jį nuolat supa tie patys asmenys.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nusikalstama grupuotė galimai planavo priešininkų klano nario, kuris planavo įsikurti Ispanijoje, nužudymą.

Po sulaikymo pareigūnai apieškojo tris namus, paėmė dokumentų ir keletą kompiuterių. Trys sulaikytieji lieka už grotų, galimybės būti paleistiems už užstatą jie neturi. Sulaikytųjų pavardžių ispanų spauda neskelbia, bet nurodo jų inicialus: tai – iš Lietuvos nurodinėjęs armėnas A.S. ir du gruzinai L.B. bei I.P.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius