Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos AT paliko galioti bausmes buvusiems valdančiosios partijos pareigūnams

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti apkaltinamuosius nuosprendžius 16-ai buvusių valdančiosios Socialistų partijos aukšto rango pareigūnų Andalūzijoje, paskelbtus vienoje didžiausių kyšininkavimo bylų šiuolaikinėje šalies istorijoje.
Madridas, Ispanija
Madridas, Ispanija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ispanija Teismas

Šis sprendimas priimtas ministro pirmininko Pedro Sanchezo socialistams sparčiai prarandant populiarumą prieš ateinančių metų pabaigoje numatytus visuotinius rinkimus.

2019 metais Sevilijos teismas nuteisė 19 buvusių socialistų aukščiausio rango pareigūnų Andalūzijoje už 680 mln. eurų viešųjų lėšų, skirtų padėti pietinio regiono bedarbiams ir sunkumų patiriančioms įmonėms, iššvaistymą.

Tarp nuteistųjų buvo du buvę Andalūzijos regioninės vyriausybės vadovai – Manuelis Chavesas ir Jose Antonio Grinanas.

Pirmadienį Aukščiausiasis Teismas paliko galioti apkaltinamuosius nuosprendžius 16-ai iš 19-os buvusių pareigūnų, įskaitant J.A.Grinaną ir M.Chavesą. Likę trys buvo buvo išteisinti.

Teismas paliko galioti J.A.Grinanui paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį dėl viešųjų lėšų iššvaistymo ir pasisavinimo ir jam skirtą šešių metų laisvės atėmimo bausmę. J.A.Grinanui taip pat uždrausta 15 metų eiti pareigas valstybės tarnyboje.

Teismas taip pat patvirtino M.Chavesui paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį dėl netinkamo administravimo. Jam uždrausta devynerius metus eiti pareigas valstybės tarnyboje.

Andalūzija, daugiausiai gyventojų turintis Ispanijos regionas, ištisus dešimtmečius buvo socialistų tvirtovė.

Tačiau 2019-ųjų sausį socialistai po 36 metų valdymo prarado regiono vyriausybės kontrolę, kurią iš jų paveržė konservatyvios Liaudies partijos (PP) vadovaujama koalicija.

PP teigia, kad ši byla rodo, jog socialistai, siekdami išlaikyti valdžią regione, užsiėmė kronizmu, naudodami mokesčių mokėtojų pinigus atsidėkoti savo rėmėjams finansiškai ir darbo vietomis.

P.Sanchezas atėjo į valdžią 2018 metų birželį, po balsavimo dėl nepasitikėjimo, kurį paskatino kitas didžiulis korupcijos skandalas, įtraukęs PP narius.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad socialistai pagal populiarumą atsilieka nuo PP, kurios pirmininku balandį tapo nuosaikių pažiūrų Alberto Nunezas Feijoo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius