Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo vadovas L.Rubialesas dėl skandalą sukėlusio bučinio iškviestas į teismą

Buvęs Ispanijos futbolo federacijos prezidentas Luisas Rubialesas penktadienį turi atvykti į teismą dėl tyrimo, susijusio su tuo, kad jis per moterų futbolo pasaulio čempionato ceremoniją į lūpas be sutikimo pabučiavo žaidėją Jenni Hermoso (Dženi Hermoso).
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

L.Rubialesas kviečiamas 12 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku atvykti pas tyrimą atliekantį teisėją, kad būtų išklausytas kaip kaltinamasis ir atsakytų į kaltinimus dėl seksualinės prievartos, sakoma antradienio Madrido teismo pranešime.

Rugpjūčio 20 dieną Ispanijai laimėjus pasaulio moterų futbolo čempionato finalą Sidnėjuje 46-erių L.Rubialesas be sutikimo pabučiavo į lūpas J.Hermoso.

Nacionalinio teismo teisėjas Francisco de Jorge (Fransiskas de Chorchė) pirmadienį priėmė Ispanijos prokurorų praėjusią savaitę pateiktą skundą prieš L.Rubialesą dėl įtariamo seksualinės prievartos nusikaltimo.

Pagal neseniai atliktą Ispanijos baudžiamojo kodekso reformą bučinys be sutikimo gali būti laikomas seksualine prievarta, t. y. nusikalstama veika, kuriai priskiriamos visos seksualinės prievartos rūšys.

Pasak prokuratūros šaltinių, už bučinį be sutikimo gresia bauda arba laisvės atėmimo bausmė iki ketverių metų.

Sekmadienį L.Rubialesas atsistatydino iš Ispanijos futbolo federacijos prezidento pareigų, bet pakartojo, kad bučinys įvyko esant abipusiam sutikimui.

„Tikiu tiesa ir padarysiu visa, ką galiu, kad ji laimėtų“, – atvirame laiške rašė jis.

Meksikos „Pachuca“ klube žaidžianti 33 metų J.Hermoso teigė, kad dėl nepageidaujamo bučinio ji pasijuto pažeidžiama ir tarsi užpuolimo auka, o socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime tai apibūdino kaip impulsyvų, mačistinį veiksmą, atliktą ne vietoje ir be jokio sutikimo.

Ji taip pat kaltina L.Rubialesą spaudus ją kalbėti jo naudai iš karto po to, kai kilo triukšmas dėl bučinio. Tai, prokurorų teigimu, gali būti laikoma prievartos nusikaltimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius