Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karališkoji pora apsilankė potvynių nusiaubtoje Maljorkoje

Ispanijos karalius Felipe VI ir karalienė Letizia penktadienį aplankė kurortinės Maljorkos salos potvynių nusiaubtą dalį, kad padrąsintų vietos gyventojus, per stichiją netekusius artimųjų ir namų.
Ispanijos karalius Felipe VI Maljorkoje
Ispanijos karalius Felipe VI Maljorkoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karališkoji pora apsilankė keliuose antradienio popietę smogusios stichijos apgadintuose namuose Sant Ljorens de Kardasare – viename labiausiai nuo intensyvių liūčių nukentėjusių miestelių.

Stichija užklupo vietos gyventojus netikėtai: jie turėjo vos keletą brangių sekundžių, kad sureaguotų į vandens srautą, apsėmusį namus ir nusinešusį daug automobilių.

Juodais gedulo drabužiais apsirengę karalius ir karalienė spaudė gyventojams rankas ir sveikinosi su savanoriais, atvykusiais į miestelį iš kitų salos regionų padėti likviduoti katastrofos pasekmes.

Felipe vienu metu padėjo rankas dviems mažoms mergaitėms ant pečių ir su jomis pozavo nuotraukoms.

Vizitui baigiantis bendraudamas su žurnalistais karalius pareiškė, kad „neapsakomai didžiuojasi solidarumu, kurį čia visi parodė“.

„Visa Ispanija atidžiai stebėjo, kas čia įvyko“, – pridūrė jis.

Prieš atkeliaujant į salą karališkoji pora lietaus merkiamame Madride priėmė karinį paradą Ispanijos nacionalinės dienos proga.

Tarp 12 aukų yra viena pagyvenusių britų pora, jų taksi variuotojas ispanas ir Maljorkoje poilsiavęs žurnalistas iš Vokietijos, žuvęs pakeliui į oro uostą. Visi jie žuvo, kai dėl smarkių liūčių upės išsiliejo iš krantų ir šėlstantis vanduo staiga užliejo gatves bei nušlavė daug automobilių.

Šimtai gelbėtojų, įskaitant narus, ir savanorių penktadienį tebeieškojo vieno dingusio penkiamečio, kuris buvo automobilyje kartu su savo motina ir seserimi, kai juos nušlavė stipri vandens srovė.

VIDEO: Košmaras atostogų saloje: staigiai kilęs potvynis Maljorkoje nusinešė 10 žmonių gyvybes

Jo sesuo išliko gyva: anot žiniasklaidos, jai padėjo išsigelbėti motina, bet pati moteris žuvo.

„Jis yra vienintelis dingusysis, apie kurį šiuo metu žinome. Akivaizdu, kad tai yra sielvartą kelianti padėtis, kurią kaip įmanoma greičiau norėtume išspręsti šeimos ir visų kitų labui“, – reporteriams pareiškė Catalina Cladera, Balearų salų regioninės vyriausybės viešosios administracijos ministrė.

Maljorkos vietos valdžia ketvirtadienį patvirtino 23 mln. eurų vertės skubią finansinę pagalbą, skirtą apgadintų kelių ir kitos salos infrastruktūros remontui.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas trečiadienį taip pat lankėsi nelaimės zonoje ir apibūdino padėtį kaip „visiškai neįtikėtiną“.

Remiantis oficialia statistika, pernai Balearų salose apsilankė 13,8 mln. užsienio turistų, daugiausiai iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius