Ispanijos karalius karinį paradą priėmė pasiramsčiuodamas ramentais

Ispanijos karalius Juanas Carlosas pirmadienį priėmė karinį paradą pasiramsčiuodamas ramentais – viešai jis pasirodė lauke pirmą kartą nuo lapkričio, kai jam buvo atlikta klubo sąnario persodinimo operacija.
Juanas Carlosas
Juanas Carlosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Ruda karine uniforma apsirengęs karalius, kuriam sekmadienį sukako 76-eri, po parado prie karališkųjų rūmų padėkojo Ispanijos ginkluotosioms pajėgoms už jų „atsidavimą ir sunkų darbą“.

Jau antrus metus iš eilės ceremonija buvo trumpinama, nes kelias klubo sąnario operacijas išgyvenęs karalius sunkiai vaikšto.

Per pastarąją operaciją, kuri jam buvo atlikta lapkričio mėnesį ir kuri buvo jau devinta nuo 2010 metų gegužės mėnesio, chirurgai pakeitė jam kairiojo klubo sąnarį.

Juanas Carlosas yra daugelio gerbiamas už vaidmenį, kurį suvaidino Ispanijai pereinant prie demokratijos po ilgamečio diktatoriaus generolo Francisco Franco mirties 1975 metais.

Tačiau jo įvaizdžiui nuo 2011 metų kenkė korupcijos skandalas, įtraukęs jo jauniausiąją dukterį Cristiną, taip pat – brangi pernykštė dramblių medžioklė Botsvanoje paprastiems ispanams grumiantis su recesija.

Karaliaus sveikatos problemos drauge su skandalais išprovokavo spėliones dėl jo valdymo ateities.

62 proc. ispanų nori, kad skandalų persekiojamas Juanas Carlosas atsisakytų sosto, ir tik mažiau nei pusė ispanų remia monarchiją apskritai, rodo sekmadienį paskelbti laikraščio „El Mundo“ užsakymu atliktos apklausos rezultatai.

Tačiau karališkieji rūmai ir pats karalius sako, kad net negalvoja apie pasitraukimą iš sosto.

„Aš, kaip Ispanijos karalius, noriu jums pareikšti, jog esu pasiryžęs ištikimai laikytis man suteikto mandato ir galių, kurias numato konstitucija“, – sakė karalius praėjusį mėnesį kalėdiniame sveikinime, kurį transliavo televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius