Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 09 /15:17

Ispanijos kasykloje po nelaimingo atsitikimo 900 metrų gylyje įstrigo trys žmonės

Ispanijos šiaurės rytuose esančioje kalio kasykloje po nelaimingo atsitikimo 900 metrų gylyje įstrigo trys žmonės, ketvirtadienį pranešė ugniagesiai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Zuma press“/„Scanpix“

„Trys žmonės yra įstrigę maždaug 900 metrų gylyje, ir mes kartu su bendrove, kuriai priklauso Surijos mieste esanti kasykla, aiškinamės, kaip tęsti gelbėjimo darbus“, – naujienų agentūrai AFP sakė šiaurės rytinio Katalonijos ugniagesių departamento atstovas spaudai.

Nelaimingas atsitikimas įvyko prieš pat 9 val. (10 val. Lietuvos laiku) Surijos kasykloje, esančioje maždaug už 75 km į šiaurės vakarus nuo Barselonos, vienoje iš galerijų įvykus griūčiai, pranešė regiono policija.

Policija sakė nusiuntusi į nelaimės vietą darbui kalnuose parengtą junginį, požeminių darbų junginį ir su šunimis dirbantį junginį, o gelbėjimo tarnybos išsiuntė du medicininės evakuacijos sraigtasparnius ir psichologų komandą.

„Tai siaubingos naujienos“, – tviteryje parašė darbo ministrė Yolanda Diaz. Ji išreiškė solidarumą su įstrigusių darbininkų šeimomis bei kolegomis.

Kasykla priklauso „ICL Iberia“, Izraelio grupės „ICL Group“ padaliniui Ispanijoje.

„ICL Iberia“ yra vienintelė kompanija, Ispanijoje gaminanti ir parduodanti kalio druskas, sakoma jos interneto svetainėje.

Surijoje įsikūrusioje kompanijoje dirba 1,1 tūkst. žmonių.

Beveik prieš 10 metų, 2013-ųjų gruodį, du kalnakasiai žuvo toje pačioje kasykloje įgriuvus vienai galerijai.

Praėjusį kartą didelė kasybos nelaimė Ispanijoje įvyko 2013-ųjų spalį, kai šalies šiaurės vakaruose dėl dujų nuotėkio anglių kasykloje žuvo šeši ir buvo sužeisti dar penki žmonės.

Tai buvo didžiausia nelaimė Ispanijos kasyklose nuo 1995 metų rugpjūčio, kai šiaurinėje Astūrijos provincijoje anglių kasykloje sprogus metano dujoms žuvo 14 žmonių.

Ištrinta žinutė

Giliai po žeme įstrigusių kalnakasių likimas lieka neaiškus po to, kai regiono lyderio tviterio žinutė, patvirtinanti jų žūtį, buvo ištrinta.

„Labai apgailestaujame dėl trijų kalnakasių žūties per nelaimingą atsitikimą Surijos kasykloje“, – rašė Katalonijos regioninės vyriausybės pirmininkas Pere Aragonesas, bet vos po kelių minučių šią žinutę ištrynė.

Vietos ir nacionalinė žiniasklaida pranešė, kad kalnakasiai žuvo, tačiau regioninė policija teigė galėsianti patvirtinti šią informaciją tik tada, kai juos apžiūrės gydytojas ir bus pranešta jų šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius