Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanijos policija atliko tyrimą dėl kyšininkavimo buvusiose Katalonijos prezidento valdose

Ispanijos policijos pareigūnai antradienį atliko daugybę kratų šalies šiaurės rytuose esančiame Chironos mieste, buvusiose Katalonijos nepriklausomybės šalininko jos prezidentas Carleso Puigdemont'o valdose, vykstant tyrimui dėl įtariamo su viena vietos vandens tiekimo kompanija susijusio kyšininkavimo.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis tyrimas atliekamas Ispanijoje augant įtampai dėl Katalonijos lyderių rengiamo spalio 1 dienos regiono nepriklausomybės referendumo, kurį Madridas uždraudė, o teismas pripažino neteisėtu.

Ispanijos civilinės gvardijos pajėgos pranešė atlikusios kratas 15 vietų Cheronoje, maždaug už 100 kilometrų į šiaurę nuo Barselonos esančiame mieste, kuriame C.Puigdemont'as buvo meras nuo 2011 iki 2016 metų.

Kratos daromos, vykstant tyrimui dėl „įtariamos neteisėtos veikos, galimų sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu nusikaltimus, sudarant vandens tiekimo sutartį“, – nurodoma policijos pranešime.

Tyrimo centre atsidūrė Cheronos vandens tiekimo bendrovė „Salt i Sarria“, sakoma jame.

Kaip pranešė konservatyvus laikraštis „La Razon“, tyrėjus domina šos bendrovės sandoriai tuo metu, kai Cheronos meras buvo C.Puigdemont'as.

Policijos atstovas taip pat pranešė, kad pareigūnai dar kratė privačią kurjerių tarnybą „L'Hospitalet de Llobregat“ netoli Barselonos – ieškota referendumui skirtos medžiagos.

Pradėtas kriminalinis tyrimas dėl 700 Katalonijos merų, kurie pasiūlė savo pagalbą referendumui rengti.

Prokuratūra yra nurodžiusi policijai konfiskuoti viską, kas gali būti panaudota referendume: balsalapius, balsadėžes, rinkiminius plakatus ir referendumą reklamuojančias skrajutes.

Taip pat pradėtas kriminalinis tyrimas dėl 700 Katalonijos merų, kurie pasiūlė savo pagalbą referendumui rengti.

Maždaug 40 merų jau buvo oficialiai iškviesti ir apklausti, trys iš jų – antradienį.

Visuomenės apklausos rodo, kad 7, 5 mln. gyventojų, savą kalbą ir kultūrą turintis Katalonijos regionas yra prieštaringai pasidalijęs nepriklausomybės klausimu.

Vietos valdžios užsakymu liepą atlikta apklausa parodė, kad Katalonijos nepriklausomybei nepritaria 49,4 proc. gyventojų, o 41,9 proc. pasisako už ją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius