-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos premjerą supykdė kaltinimai dėl disertacijos plagijavimo

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas ketvirtadienį kategoriškai atmetė kaltinimus, kad jis esą nuplagijavo savo daktaro disertaciją, kiek anksčiau dėl panašių įtariamų atsistatydinus šalies sveikatos apsaugos ministrei.
Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tam tikrų žiniasklaidos priemonių paskelbta informacija apie tariamą plagiatą mano daktaro disertacijoje yra visiškai MELAGINGA“, – tviteryje parašė socialistas P.Sanchezas, praėjus vos dviems dienoms po sveikatos apsaugos ministrės Carmen Monton pasitraukimo iš pareigų.

Anot ispanų žiniasklaidos, C.Monton gavo pažymių nelankydama paskaitų, o jos baigiamajame darbe esama nuplagijuotų ištraukų. Pati politikė jai mestus kaltinimus irgi neigia.

„Imsiuosi teisinių veiksmų, kad apginčiau savo garbę ir orumą, jei tai, kas buvo paskelbta, nebus pataisyta“, – pareiškė P.Sanchezas. Jis komentavo konservatyviojo dienraščio ABC pirmajame puslapyje paskelbtą straipsnį, kuriama teigiama, jog vyriausybės vadovas nukopijavo dalį savo disertacijos nuo kitų tekstų.

Leidinys pareiškė, kad premjero darbas dėl inovacijų Ispanijos ekonominėje diplomatijoje, parašytas 2012-aisias, kai šis Madride dėstė ekonomiką, esama beveik pažodžiui sutampančių ištraukų iš kitų ekonomistų parašyto straipsnio ir vieno buvusio pramonės ministro pranešimo.

Dešiniosios pakraipos interneto leidinys „Ok Diario“ taip pat apkaltino P.Sanchezą plagijavimu.

Centro dešinės partijos „Ciudadanos“ lyderis Albertas Rivera savo ruožtu trečiadienį parlamente paragino P.Sanchezą paviešinti disertaciją ir atkreipė dėmesį į „pagrįstas abejones“, kurias būtina viešai išsiaiškinti.

„Disertacija buvo paskelbta remiantis taisyklėmis“, – atkirto supykęs P.Sanchezas, atėjęs į valdžią tik birželį, kai jo socialistinis judėjimas nušalino konservatyviąją Liaudies partiją (PP), paskendusią korupcijos skandaluose.

Jis vadovauja mažumos administracijai, turinčiai tik 84 deputatus 350 vietų parlamente.

Šiuo metu su P.Sanchezo darbu galima susipažinti tik universiteto bibliotekoje, esančioje netoli Madrido. Disertacija nepasiekiama internetu, taip pat neleidžiama daryti jo fotokopijų – tokių priemonių buvo imtasi laukiant žurnalistų antplūdžio šioje bibliotekoje.

Opozicijos lyderis Pablo Casado taip pat sulaukė raginimų atsistatydinti, kilus klausimų dėl jo paties akademinių pasiekimų.

Įtariama, kad Karaliaus Juano Carloso universitetas išdavė politikui magistro diplomą, nors šis nelankė paskaitų ir nepateikė baigiamojo darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius