-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos premjeras kviečiamas liudyti skandalingoje korupcijos byloje

Vienas pagrindinių Ispanijos baudžiamąsias bylas nagrinėjančių teismų antradienį iškvietė Mariano Rajoy'ų liudininku – duoti parodymų garsioje korupcijos byloje, kuri bus pirmoji šiam konservatorių premjerui.
Marianas Rajoy
M.Rajoy'us kviečiamas liudyti skandalingoje korupcijos byloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jie kviečia jį liudininku“, – nurodė Nacionalinio Teismo, nagrinėjančio stambios korupcijos bylas, atstovas naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad kol kas teismo posėdžio data nenustatyta.

M.Rajoy'us dalyvaus vadinamoje „Gurtel“ byloje, pradėtoje dėl numanomos didelio masto „dėkingumo mokesčių“ schemos, į kurią yra įsivėlę ir buvę įstatymų leidėjai bei politikai iš valdančiosios konservatyviosios Liaudies partijos (PP).

Iš viso kaltinimai pareikšti 37 kaltinamiesiems, tarp jų dviem buvusiems partijos iždininkams ir verslininkui Francisco Correa, kuris, kaip įtariama, vadovavo šiai schemai.

Civiliniai kaltinimai dėl naudos iš neteisėtai gautų lėšų pareikšti ir pačiai PP partijai, kuriai atstovaus jos teisinis atstovas.

Tuo metu daugumai kitų kaltinamųjų yra pareikšti baudžiamieji kaltinimai.

Kaltinamųjų sąraše yra ir M.Rajoy vyriausybės buvusi sveikatos ministrė Ana Mato, kuri dėl šio skandalo buvo priversta atsistatydinti 2014 metų lapkričio mėnesį. Ji taip pat yra įtariama „gavusi naudos“ iš nelegaliai gautų lėšų.

Korupcija yra opi problema Ispanijoje. Į skandalus yra įsivėlę ne tik PP, bet ir jos varžovės Socialistų partijos atstovai bei regionų politikai.

Reikšdami nepasitenkinimą ispanų rinkėjai nusigręžia nuo dviejų tradicinių partijų ir vis daugiau rodo simpatijas kraštutinių kairiųjų „Podemos“ ir centro dešiniųjų „Ciudadanos“ grupėms.

Pernai PP dar pavyko laimėti visuotinius rinkimus, tačiau ji negavo absoliučios daugumos mandatų parlamente, kuriuos turėjo po 2011 metų rinkimų. Dabar M.Rajoy vadovauja mažumos vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius