-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos prokuroras neigia sudarantis išskirtines sąlygas karaliaus dukrai

Ispanijos vyriausiasis prokuroras antradienį paneigė sudarantis išskirtines sąlygas karaliaus Juano Carloso dukrai princesei Cristinai, kuri iki šiol nebuvo pakviesta liudyti teisme kyšininkavimo ir mokesčių vengimo byloje.
Cristina
Cristina / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

48-erių Cristina, dar vadinama „infanta“, yra siejama su savo sutuoktinio Inaki Urdangarino verslo reikalais, dėl kurių jis yra įtariamas valstybės lėšų pasisavinimu. Pareigūnai taip pat atlieka tyrimą dėl princesės mokesčių mokėjimo.

Nepaisant to, „nėra kuo pateisinti kaltinimų infantai, todėl nėra jokių išskirtinių sąlygų“, sakė valstybinės prokuratūros vadovas Eduardo Torres-Dulce žurnalistams.

Teisminis tyrimas dėl I.Urdangarino veiklos ir atskiras tyrimas dėl princesės Cristinos mokesčių mokėjimo įstūmė karaliaus Juano Carloso šeimą į giliausią krizę per visus keturis jo karaliavimo dešimtmečius.

Pirmoji byla, pradėta 2011 metų pabaigoje, sukasi aplink įtarimus grobstymu ir naudojimąsi įtaka princesės vyrui, buvusiam olimpiniam rankininkui I.Urdangarinui ir jo buvusiam verslo partneriui Diego Torresui. Jiedu yra įtariami išpumpavę šešis milijonus eurų, kuriuos regioninės vyriausybės už sporto ir turizmo renginių organizavimą mokėjo Maljorkos Palmoje įsikūrusiai ir jo nuo 2004-ųjų iki 2006-ųjų vadovautai labdaringai organizacijai „Noos Institute“.

Tyrimui vadovaujantis teisėjas Jose Castro balandį paskelbė 48 metų Cristiną įtariamąja šioje byloje ir iškvietė ją į apklausą teisme, tačiau vėliau šaukimas buvo panaikintas.

Pirmą kartą kraujo ryšiu su karaliumi susijęs asmuo buvo iškviestas stoti prieš bendrosios jurisdikcijos teismą dėl įtarimų pažeidus įstatymus.

Tačiau prokurorai ir Christinos advokatai, motyvuodami įkalčių stoka, pateikė apeliacinį skundą, ir gegužę apeliacinis teismas panaikino šaukimą į teismą.

Vėliau J.Castro pradėjo tyrimą dėl įtarimų mokesčių vengimu ir pinigų plovimu. Vienas prokuroras Balearų salose, kuriose vykdomas tyrimas, praėjusią savaitę pareiškė, pasisakąs prieš kaltinimų pateikimą Cristinai šioje byloje.

„Nėra nė vieno įrodymo, kuris galėtų susieti Cristiną de Borbon su nusikalstama veika“, – sakė Balearų kovos su korupcija vyriausiasis prokuroras Pedro Horrachas.

Vienas šaltinis teisme pranešė, kad teismas pirmadienį gavo mokesčių inspekcijos ataskaitą dėl Cristinos ir laukia daugiau informacijos.

Cristina ir jos vyras buvo „Noos“ tarybos nariai, jiems priklausė bendrovė „Aizoon“, kuri, kaip įtariama, buvo panaudota nusavintų lėšų plovimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius