Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos socialistų premjeras Pedro Sanchezas rizikuoja dėl biudžeto plano

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas paskelbė, kad savo pasiūlymą dėl 2019 metų nacionalinio biudžeto teiks parlamento balsavimui, nors jo centro kairės mažumos vyriausybė šiuo metu ir neturi pakankamos paramos jam patvirtinti.
Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas yra politinis lošimas, galintis išprovokuoti pirmalaikius rinkimus, jei P.Sanchezo socialistų administracija negaus parlamento pritarimo jo išlaidų planui.

P.Sanchezas interviu Ispanijos oficialiajai naujienų agentūrai EFE sakė, kad vyriausybė siūlomam biudžetui pritars vėliau šią savaitę. Kitas žingsnis bus plano pateikimas parlamentui – galbūt kitą mėnesį. Interviu antradienį buvo paskelbtas laikraštyje „El Diario“.

P.Sanchezą remia kraštutinių kairiųjų partija „Podemos“, bet jis dar turi įtikinti mažesniąsias partijas paremti šį planą, nes dvi pagrindinės jo varžovės – verslui palanki „Ciudadanos“ ir konservatorių Liaudies partija – atsisako jį paremti.

Interviu pasitarnavo kaip starto šūvis politiniams metams, kurie, pasak analitikų, turi būti pilni įvykių ketvirtoje pagal dydį euro zonos ekonomikoje.

P.Sanchezas sako siekiantis likti poste iki dabartinės parlamento kadencijos pabaigos 2020 metais, bet jo socialistai turi tik 84 iš 350 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Premjeras teisino savo pastangas ekshumuoti XX amžiaus diktatoriaus generolo Francisco Franco palaikus, tačiau pripažino, kad procesas trunka ilgiau nei tikėtasi.

Šis klausimas – vienas pagrindinių jo administracijos numatytų darbų – yra itin opus Ispanijoje.

P.Sanchezas priekaištavo Liaudies partijai ir „Ciudadanos“ dėl svarstymo Andalūzijoje sudaryti politinį aljansą su antiimigracine kraštutinių dešiniųjų partija „Vox“.

Ši nauja partija praėjusį mėnesį laimėjo 12 vietų Andalūzijos 109 vietų parlamente, ir nuo jos priklauso regiono vyriausybės suformavimas.

P.Sanchezas pažadėjo tęsti savo dialogo su nepriklausomybės šalininkais Katalonijos regione politiką, nors tai suteikė politinių argumentų jo oponentams, sakantiems, kad separatistai turi būti ignoruojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius