Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos spauda atskleidžia daugiau detalių apie Valensijos regione veikusią lietuvių „bulotinių“ gaują

Ispanijos spauda atskleidžia daugiau detalių apie Valensijos regione veikusią lietuvių gaują, kuri pareigūnų buvo sulaikyta praėjusią savaitę.
Ispanijos policija
Ispanijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši gauja atsakinga už žmonių išnaudojimą ir 18 namų plėšimų, rašo Elmundo.es. Kaip 15min.lt skelbė ketvirtadienį, devyni sulaikyti asmenys ir vienas įkalintas priklauso „bulotinių“ gaujai.

Pastarieji Lietuvoje darbo netekusiems ar vargingai gyvenantiems žmonėms pažadėdavo gerai apmokamą darbą apelsinų plantacijose ir nemokamą ar pigesnę kelionę iki Ispanijos pietų. „Darbdaviai“ priklausė vienai šalies įdarbinimo agentūrų.

Ispanijos nacionalinės policijos atstovai lankėsi Lietuvoje, norėdami sužinoti daugiau apie šią nusikaltėlių grupę. Praėjusių metų balandžio mėnesį Europolo agentai aptiko organizuotą lietuvių grupę, kuri išnaudojo tautiečius ir vogė.

Gaujos nariai kontroliuodavo į Ispaniją atvykusius dirbti lietuvius. Pastariesiems būdavo suteikiamas būstas, viename bute gyvendavo iki dešimties žmonių. Gyvenimo sąlygos buvo pasibaisėtinos, nesilaikyta jokių higienos normų. Taip pat „darbdaviai“ juos aprūpindavo transportu iki darbo vietos ir atgal.

Atlyginimas už darbą buvo mokamas per laikiną įdarbinimo agentūrą Valensijoje. Dalis pinigų likdavo „bulotiniams“, kaip ir mokestis už maitinimą, buto nuomą ir net darbui skirtus įrankius. Taip apie keturiasdešimt darbininkų gaudavo vos pusę savo uždirbtų pinigų.

Darbuotojams buvo grasinima susidoroti su jų šeimos nariais, tad šie nė negalvodavo niekam skųstis.

Gaujos nariai taip pat plėšė prabangius gyvenamuosius namus, per naktį kartais jiems pavykdavo apiplėšti net penkis namus.

Vaizdo reportažą, kurį pateikia Elmundo.es, žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius