Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanijos sveikatos apsaugos ministras atsistatydina

Ispanijos sveikatos apsaugos ministras Salvadoras Illa antradienį atsistatydins, kad galėtų dalyvauti Katalonijos regiono rinkimuose, pranešė vyriausybė.
Salvadoras Illa
Salvadoras Illa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministras traukiasi tokiu metu, kai šalyje vėl sparčiai daugėja COVID-19 atvejų. Ispanija yra tarp labiausiai pandemijos paveiktų Europos šalių, o S. Illa buvo šalies kovos su virusu „veidas“.

Gruodžio mėnesį Socialistų partija jį netikėtai paskyrė svarbiausiu kandidatu rinkimuose, bet jo pasitraukimo iš vyriausybės data iki šiol buvo neaiški.

Antradienį S.Illa dalyvaus savo paskutiniame vyriausybės posėdyje, kurio metu bus paskelbtas naujas sveikatos apsaugos ministras, sakoma vyriausybės pirmadienio pranešime.

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad S. Illą sveikatos apsaugos ministro poste pakeis teritorijų politikos ir valstybės tarnybos ministrė Carolina Darias.

Paskelbus S. partijos kandidatu, socialistai pagal populiarumą ėmė pirmauti ir lenkia dvi separatistų partijas, kurios šiuo metu valdo Ispanijos šiaurės rytuose esančią turtingą Kataloniją.

Rinkimai turi įvykti vasario 14 dieną, bet Katalonijos regiono vyriausybė dėl pandemijos nori juos atidėti iki gegužės 30-osios. Artimiausiomis dienomis teismas turi nuspręsti, ar rinkimų datą galima pakeisti.

Po S. Illos paskyrimo kandidatu opozicinės partijos, ypač dešiniosios, griežčiau kritikuoja jo darbą kovojant su pandemija.

Ispanijoje jau užregistruota kone 2,5 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, įskaitant 55 tūkst. mirties atvejų.

Nuo gruodžio pabaigos užsikrėtimo atvejų šalyje daugėja sparčiau. Vien penktadienį buvo užregistruoti 42 885 nauji užsikrėtimo atvejai ir 400 mirties atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius