-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos teismas gavo užstatą už Katalonijos parlamento pirmininkę ir nurodė ją paleisti

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad teisėjas nurodė paleisti areštuotą Katalonijos parlamento pirmininkę Carme Forcadell, kai už ją buvo sumokėtas užstatas.
Carme Forcadell
Ispanijos teismas gavo užstatą už Carme Forcadell ir nurodė ją paleisti / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Katalonija Ispanija

C.Forcadell teko praėjusią naktį praleisti už grotų, teismui leidus suimti dabar jau paleisto parlamento politikę dėl jos vaidmens mėginant paskelbti šio regiono nepriklausomybę.

Penktadienį teismas pranešė, kad buvo užregistruotas 150 tūkst. eurų užstatas ir teisėjas pasirašė nurodymą politikę paleisti.

C.Forcadell ir dar keturiems ketvirtadienį sulaikytiems parlamento nariams užstatas buvo paskirtas po to, kai šie sutiko išsižadėti savo politinės veiklos arba ją vykdyti tik griežtuose konstituciniuose rėmuose.

Šis penketas ir dar vienas atstatydintos regiono valdžios pareigūnas, kuris buvo nutrukus paleistas, buvo apklausti vykstant tyrimui dėl maišto prieš centrinę valdžią.

Jiems pateikti įtarimai laikiusis „suderintos strategijos paskelbti nepriklausomybę“ – ją Katalonijos parlamentas oficialiai paskelbė spalio 27 dieną

C.Forcadell teisėjui nurodė, kad paskelbtoji nepriklausomybės deklaracija buvo „simbolinė“, pranešė su jos parodymais susipažinęs šaltinis teisme.

Už grotų lieka aštuoni su šia byla susiję atstatydintos Katalonijos vyriausybės nariai. Buvęs regiono prezidentas Carlesas Puigdemontas ir dar keturi buvę kabineto nariai pabėgo į Belgiją ir ten kovoja prieš savo ekstradiciją į Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius