Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos vidaus reikalų ministras: Katalonijos vyriausybė „kursto sukilimą“

Ispanijos vidaus reikalų ministras antradienį apkaltino Katalonijos vyriausybę „sukilimo kurstymu“, kai savaitgalį nepriklausomybės referendumui blokuoti į regioną nusiųstos policijos darbui trukdė protestuotojai.
Streikas Katalonijoje
Streikas Katalonijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Katalonija Ispanija

„Matome, kaip diena iš dienos Katalonijos vyriausybė gyventojus stumia arčiau bedugnės krašto ir skatina sukilimą“, – sakė vidaus reikalų ministras Juanas Ignacio Zoido.

Jis pridūrė, kad jo vyriausybė imsis veiksmų „siekdami stabdyti puldinėjimus“.

Sekmadienį, Madrido nepripažįstamo referendumo dieną, per neramumus Barselonoje ir kituose Katalonijos miestuose buvo sužeista daugiau nei 800 žmonių – tokius duomenis skelbia regiono valdžia.

Antradienį Katalonijoje vyksta masinis streikas. Į gatves su šūkiais „Okupacinės jėgos – lauk“, „Gatvės visad bus mūsų“ išėjo dešimtys tūkstančių katalonų.

Jie ne tik streikuoja, bet ir protestuoja prieš policijos smurtą, matytą per sekmadienį vykusį Madrido nepripažįstamą referendumą dėl Katalonijos nepriklausomybės.

Žmonės būriais plūdo į miesto centrą, o virš jų galvų skraidė policijos sraigtasparnis, sukeldamas švilpimą. Katalonai neatleidžia policijai dėl smurto sekmadienį įvairiose šio regiono vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius