Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanijos vyriausybės tinklalapius atakuoja katalonus remianti „Anonymous“ grupė

Grupės „Anonymous“ kompiuterių įsilaužėliai prisiėmė atsakomybę už pirmadienį įvykdytą kibernetinę ataką prieš Ispanijos vyriausybės tinklalapius ir pareiškė tokiu būdu protestuojanti prieš Madrido pastangas blokuoti Katalonijos separatistų judėjimą.
„Anonymous“ simbolis – kaukė
„Anonymous“ simbolis – kaukė / Scanpix nuotr.

Keletas tinklalapių, įskaitant Konstitucinio Teismo, Ekonomikos ir Užsienio reikalų ministerijų oficialiąsias svetaines, pirmadienį išsijungė ir pavakarę dar nebuvo prieinami.

Padrikos struktūros „Anonymous“ judėjimas anksčiau yra surengęs atakų prieš finansų organizacijų ir vyriausybių tinklalapius visame pasaulyje. Grupė taip pat prisiėmė atsakomybę dėl naujausių įsilaužimų Ispanijoje.

„Ei, Ispanija, matom, kad tu vis dar skriaudi Katalonijos žmones. Tai ne pokštas. Mes taip pat nuskriausime jūsų vyriausybę!“ – sakoma grupės „Twitter“ paskyroje paskelbtoje žinutėje.

Pernai spalį „Anonymous“ irgi laikinai blokavo Konstitucinio Teismo tinklalapį, Ispanijos centrinei vyriausybei ruošiantis skelbti precedento neturėjusias priemones – atimti Katalonijos regiono vyriausybės autonomiją dėl jos grasinimo atsiskirti nuo šalies.

2003 metais susikūrusi kompiuterių įsilaužėlių grupė savo simboliu yra pasirinkusi Anglijoje už išdavystę myriop nuteisto XVII a. sąmokslininko Guy Fawkeso kaukę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius