Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėja: Kremlius rengia išpuolį Rusijoje – nori susigrąžinti visuomenės paramą karui

JAV įsikūrusio Karo studijų instituto analitikai skelbia, kad, panašu, jog Kremlius rengiasi netikram išpuoliui Belgorodo srityje, Rusijoje, taip greičiausiai siekdamas susigrąžinti visuomenės paramą karui Ukrainoje.
Mobilizuoti Rusijos rezervistai
Mobilizuoti Rusijos rezervistai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kremliaus propagandistai ėmė kelti hipotezę, kad Ukrainos pajėgos siekia įsiveržti į Belgorodo sritį, o kiti Rusijos šaltiniai pažymi, kad Rusijos pajėgos turi susigrąžinti Kupjansko, Charkivo srityje, kontrolę, kad sumažintų Ukrainos puolimo grėsmę.

Šie teiginiai jau seniai sklandė tinklaraštininkų bendruomenėje, kuri kritikavo Rusijos karinę vadovybę už tai, kad ši paliko pozicijas Charkivo srities šiaurės rytuose po to, kai rugsėjį Rusija pasitraukė iš šio regiono.

Rusijos tinklaraštininkai taip pat suintensyvino raginimus Rusijai susigrąžinti lapkričio 22 d. ukrainiečių išlaisvintas teritorijas Charkivo srityje, teigdami, kad tokios priemonės sustabdys ukrainiečius nuo puolimo operacijų Kupjansko ir Vovčansko kryptimis.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas taip pat paskelbė nuotraukas, kuriose matoma, kaip Ukrainos ir Belgorodo srities pasienyje statomi įtvirtinimai.

Analitikai pažymi, kad Rusijos teiginiai apie neišvengiamą Ukrainos puolimą Belgorodo srityje yra absurdiški ir jais tik siekiama įbauginti visuomenę, kad ši palaikytų karą.

„Ukraina neturi jokio strateginio intereso užpulti Rusiją ir nėra pajėgi tai padaryti tokiu mastu. Ukrainos pajėgos po pergalės šiaurinėje Charkivo srityje toliau laisvina okupuotas gyvenvietes vakarinėje Luhansko srityje“, – ataskaitoje pažymi analitikai.

Dėl mobilizacijos ir karinių nesėkmių Rusijos pasienio regionų ir likusios šalies dalies gyventojų parama Rusijos invazijai Ukrainoje mažėja.

Rusijos opozicijos leidiniai pranešė, kad nuo spalio pabaigos mobilizuotų vyrų giminaičiai įžiebė protestus 15-oje Rusijos regionų, iš kurių ryškiausi vyko regionuose besiribojančiuose su Ukraina. Rusijos opozicijos leidinys „Meduza“, remdamasis dviem neįvardytais Kremliui artimais šaltiniais, pranešė, kad Rusijos prezidento administracija atliko vidinę apklausą įvairiuose regionuose, kur daugelis išreiškė apatiją karui.

Karo studijų institutas akcentuoja, kad negali nepriklausomai patikrinti „Meduza“ paskelbtos informacijos, tačiau pasirodę mobilizuotų vyrų giminaičių raginimai demobilizuotis rodo, kad Rusijos propaganda neveiksminga kovojant su realiomis karo pasekmėmis visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius