Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpuolio Mančesteryje liudininkai: „Visur kūnai ir kraujas“

Mančesterio arenoje pirmadienio vakarą lankęsi ir įtariamą teroro išpuolį išgyvenę žmonės žurnalistams pasakojo apie chaosą po to, kai ten nugriaudėjo sprogimas. Manoma, kad susisprogdino savižudis ar savižudė. Žuvo mažiausiai 22 asmenys.
Mančesterį sukrėtė teroro išpuolis
Mančesterį sukrėtė teroro išpuolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Andy Holey į areną atvyko vėlai vakare – paimti Arianos Grande koncerte buvusių savo žmonos ir dukters.

„Kol jų laukiau, nugriaudėjo sprogimas ir buvau nublokštas maždaug 9 metrus nuo vienų durų iki kitų. Kai atsikėliau, pamačiau kūnus. Pirmiausia galvojau skubėti į vidų ir bandyti surasti savo šeimą.

Man nesisekė, tad išėjau į lauką prie policijos ir ugniagesių, kur apžiūrėjau kelių aukų kūnus. Aplink klykė ir verkė paaugliai“, – BBC pasakojo A.Holey, kuris vėliau surado savo žmoną ir dukterį. Jos nenukentėjo.

VIDEO: Per Arianos Grande koncertą nugriaudėjo sprogimas, žmonės puolė į paniką

Vyras patvirtino, kad sprogdinimas buvo surengtas ne salėje, kur buvo ką tik pasibaigęs koncertas: „Jėga buvo galinga. Garsas atsklido nuo vietos prie bilietų kasų, prie įėjimo į areną.“

Erin McDougle: „Salėje jau buvo užsidegusios šviesos, tad žinojome, kad tas garsas – nebe šou dalis.“

Gary Walkeris iš Leedso buvo sužeistas į koją, o jo žmonai šrapnelis pataikė į pilvą. Sutuoktiniai laukė, kol iš koncerto išeis jų dukterys. „Išgirdome, kaip pasibaigė paskutinė daina, o tada – blyksnį ir sprogimą“, – teigė G.Walkeris.

„Pajutau skausmą kojoje. Atsisukau į žmoną, kuri stovėjo šalia, ir ji pasakė: „Man reikia prigulti.“ Ji sužeista į pilvą, taip pat turbūt lūžo koja. Aš sužeistas lengvai.“

Iš Niukaslo į Mančesterį atvykusi 20-metė Erin McDougle irgi pasakojo apie didelį sprogimą koncerto pabaigoje.

„Salėje jau buvo užsidegusios šviesos, tad žinojome, kad tas garsas – nebe šou dalis. Iš pat pradžių pagalvojome, kad tai bomba. Buvo daug dūmų. Žmonės pradėjo lėkti į lauką. Ten jau buvo daug policijos ir greitosios pagalbos automobilių“, – teigė mergina.

VIDEO: Atakos Mančesteryje aukų skaičius auga, liudininkai pasakoja apie sprogimą

Emma Johnson su vyru atvyko į areną pasiimti savo 15 ir 17 metų dukterų ir po išpuolio teigė neabejojanti, kad tai buvo bomba.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande

„Sprogimas tikrai įvyko laukiamajame. Mes stovėjome laiptų viršuje, kai sprogo. Netoliese pardavinėjo atributiką. Visas pastatas sudrebėjo. Žinoma, mes iškart bėgome ieškoti savo vaikų. Dabar esame saugūs“, – pasakojo E.Johnson.

Tuo metu „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose netrūksta žmonių pranešimų apie neatsiliepiančius draugus ar artimuosius bei prašymų padėti juos surasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius