Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24 /18:04

Išpuolis Čekijoje: Uhersky Brodo miesto „Družba“ restorane nušauti 8 žmonės

Čekijoje Uhersky Brodo mieste, esančiame už 300 kilometrų nuo sostinės Prahos, surengtas kraupus išpuolis. Restorane „Družba“ („Draugystė“) nušauti 8 žmonės, o viena moteris sunkiai sužeista.
Išpuolis Čekijoje, Uhersky Brodo mieste.
Išpuolis Čekijoje, Uhersky Brodo mieste. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak liudininkų, užpuolikas įžengė į gausiai lankomą vietos restoraną 15 val. 30 min. vietos laiku ir po kurtinančio sprogimo ėmė be jokio gailesčio šaudyti į beginklius žmones. Liudininkai skelbia girdėję apie 25 šūvius.

Ginkluotas 60-metis užpuolikas, kuris pateikė grasinimus dar prieš išpuolį, paskambinęs vietos televizijos žurnalistui, atidengė ugnį į kelių dešimčių žmonių kompaniją ir po kelių minučių atsuko ginklą prieš save. 

Vienam restorano lankytojui pavyko pasislėpti tualete, likusieji išspruko per virtuvės duris. Pranešama, kad užpuolikas buvo žinomas miestelyje kaip agresyvus vyriškis, turėjęs problemų su psichine sveikata. Neaišku, kaip jam pavyko įsigyti net kelis ginklus.

„Šis vyriškis paskambino kriminalinę laidą vietinėje televizijoje vedančiai žurnalistei ir pranešė savo ketinimus. Žurnalistė skubiai pranešė policijai, bet buvo jau per vėlu“, - pasakojo Čekijos policijos atstovas.

„Jie iš manęs tyčiojasi, bet aš savimi pasirūpinsiu“, - cituojami užpuoliko grasinimai. Čekijos ginklų laikymo įstatymai pakankamai griežti, tačiau šalyje mėgstama medžioklė ir daugelis laiko namuose medžioklinius šautuvus.

„Twitter“ nuotr./Išpuolis Čekijoje
„Twitter“ nuotr./Išpuolis Čekijoje

17 tūkst. gyventojų turinčiame šalies rytuose esančiame mieste šiuo metu dirba Čekijos specialiųjų pajėgų pareigūnai. Miesto meras Patrikas Kuncaras patvirtino, kad šešiasdešimtmetis užpuolikas po žudynių nusišovė pats.

„Turime informaciją apie aštuonis žmones, žuvusius įvykio vietoje“, – vietos televizijai sakė policijos atstovas Pavelas Benediktas Stransky. Šią informaciją patvirtino ir Čekijos vidaus reikalų ministras Milanas Chovanecas, skubantis į įvykio vietą.

Čekijos premjeras Bohuslavas Sobotka pareiškė, esąs „pasibaisėjęs dėl tokio žiauraus išpuolio ir užjaučia žuvusiųjų artimuosius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius