Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtiniai kadrai: unikalus nuotraukų projektas, kaip miniatiūrinis „Lego“ žmogeliukas tapo turistu

Pilki paplūdimiai, pakrante besidriekianti promenada, palei kurią išsirikiavę terasomis puošti namai – tai Didžiosios Britanijos miestas Portsmutas, mažai kam žinomas, kaip vienas gražiausių šalies miestų, skelbia „Daily Mail“. VISĄ NUOTRAUKŲ GALERIJĄ RASITE ČIA:
„Lego“ žmogeliukas fotografuoja
„Lego“ žmogeliukas fotografuoja / „Scanpix“/„Caters News“ nuotr.

Tačiau miniatiūriniam turistui pavyko užfiksuoti tikrąjį Jungtinės Karalystės miesto grožį iš kitos perspektyvos. Vos kelių centimetrų aukščio „Lego“ figūrėlė ir tapo tuo turistu, stebinčiu ir fotografuojančiu miestą ar net paslystančiu ant banano žievės.

Unikalių nuotraukų autorius – fotografas Andrew Whyte’as. Šifotosesiją jis pradėjo daryti dar pernai rugpjūtį, mat norėjo išgauti bendrą visoms nuotraukoms temą. Nuo to laiko miniatiūrinis turistas patyrė įvairias oro sąlygas ir pabuvojo įvairiose miesto vietose, kuris garsėja savo karinio jūrų laivyno baze ir yra Charleso Dickenso gimtinė.

A.Whyte’as teigia, kad šio projekte centre – ne „Lego“, o išskirtinis charakteris.

„Anksčiau aš vaikštinėjau mieste ir fotografavau atsitiktinius objektus, tokius kaip saulėlydis, tekstūros, vietovės, tačiau kartu jos neturėjo jokio ryšio. Tų momentų įamžinimas buvo puikus, tačiau jie neturėjo bendros temos. Diena iš dienos keliaujant kartu su lego daug lengviau sekti fotografijas“, – sakė fotografas.

Iki praėjusių metų pabaigos Andrew buvo užfiksavęs 150 vaizdų. Jo darbas susijęs su fotografijos technologijomis, akimirkas jis įamžino naudodamasis mobiliuoju telefonu.

„Fotografuoti telefonu – iššūkis, bet man patinka. Kartais sunkumų sukeldavo oras. Net jei būdavo menkiausias vėjas, jausdavausi nusivylęs, nes mažasis draugužis galėdavo bet kuriuo metu nugriūti. Aš jį vadinu „mažuoju bičiuliu“, manau, kad duoti jam tikrą vardą jau būtų per daug“, – šypteli fotografas.

Bent jau kol kas Andrew apie savo projektą teigia girdėjęs tik teigiamus atsiliepimus. „Nemanau, kad į tai galima pažvelgti negatyviai. Žmonės teigia, kad jaučia jo nuotaiką, jis skleidžia šilumą. Nenuostabu, kad jis toks populiarus, tai padeda žmonėms atsigręžti į savo vaikystę “, – sako jis.

Andrew dabar savo mažąjį bičiulį nešiojasi visur, kur besilankytų.

DAUGIAU IŠSKIRTINIŲ KADRŲ PAMATYSITE ČIA:

* Labai miela ūdra padovanojo juokingų išraiškų fotografams

* Kvapą gniaužiantis drąsuolio pasivaikščiojimas lynu tarp debesų

* Stulbinantys naktiniai Himalajų vaizdai iš Everesto papėdės

* Fotografas įamžino, kaip jaukiai ir siautulingai bendrauja poliarinės meškos

* Neįtikėtini vaizdai iš rūke paskendusio Dubajaus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius