-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išslapstyti Vladimiro Putino turtai – kaip juos surasti?

Mažai kam žinomos painios teismo bylos 421 puslapio teisinėje byloje yra vienas sakinys apie susitikimą kažkokiame Ženevos restorane, kuriame du verslininkai šnekučiavosi apie „jachtą, padovanotą ponui Putinui“.
Vladimiro Putino jachta
Vladimiro Putino jachta / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.

Toji skurdi nuoroda, cituojama 2010 metais Londone teisėjo priimtame sprendime dėl finansinio ginčo, kuriame dalyvavo laivybos kompanija, yra retas viešas įrodymas, tiesiogiai siejantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną su kokiais nors su juo susijusiais prabangiais laivais, lėktuvais ar vilomis.

Dabar tokios smulkios nuorodos įgavo naują reikšmę, nes JAV ir Europos valdžios institucijos, reaguodamos į Rusijos invaziją į Ukrainą, siekia atkapstyti paslėptus V.Putino ir jam artimų žmonių turtus.

Tačiau šis Jungtinės Karalystės teismo dokumentas taip pat leidžia suprasti, kodėl taip sunku aiškiai susieti Rusijos prezidentą su jo menamais turtais.

Jachtą, pavadintą „Olympia“, valdė Kipre registruota įmonė, o dokumentai rodo, kad tikrasis savininkas buvo ne V.Putinas, o Rusijos vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius