Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištremtas Tuniso islamistų lyderis Rachedas Ghannouchi grįžo į tėvynę

Tuniso islamistų lyderis Rachedas Ghannouchi sekmadienį grįžo į tėvynę po ilgiau nei 20 metų trukusios tremties ir tikriausiai vėl imsis vadovauti judėjimui „Ennahda“, žlugus ankstesniam Tuniso režimui.
Rachedas Ghannouchi
Rachedas Ghannouchi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų oro bendrovė „British Airways“ informavo naujienų agentūrą AFP, kad lėktuvas, kuriuo iš Londono išskrido R.Ghannouchi, nutūpė Tuniso oro uoste.

Atvykęs į Londone esantį Getviko oro uostą 69 metų lyderis sakė, kad jaučiasi pakiliai. Jis pozavo fotografams, laikydamas Tuniso vėliavą, ir apkabino savo artimuosius, prieš įsėsdamas į lėktuvą ir išskrisdamas į tėvynę, kurioje R.Ghannouchi nesilankė nuo 1989 metų.

„Kai šiandien grįšiu namo, grįšiu į visą arabų pasaulį, – jis sakė žurnalistams, pridūręs, kad „Ennahda“ planuoja oficialiai užsiregistruoti kaip politinė partija ir dalyvauti pirmuose jo šalyje demokratiniuose rinkimuose.

Buvęs radikalių pažiūrų musulmonų dvasininkas sakė, jog dabar jam artimesni nuosaikūs idealai, panašūs į Turkijos valdančiosios Teisingumo ir vystymosi partijos (AKP). Tunise jo judėjimas buvo persekiojamas nuo pat įsikūrimo 1981 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius