Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištuštėjęs Los Andželas ir vaizdai, kurių dar neteko matyti

Los Andželas – tai miestas, kuris pulsuoja energija. Nesuskaičiuojama daugybė automobilių stovi kasdienybe tapusiose spūstyse, dviračių takai knibždėte knibžda nuo dviračių, paspirtukų ir riedučių, o minios žmonių šį miestą padaro niekada nerimstančiu skruzdėlynu. Tačiau prieš kelias savaites miestas nutilo.
Dėl koronaviruso grėsmės ištuštėjęs Los Andželas
Dėl koronaviruso grėsmės ištuštėjęs Los Andželas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Plintant koronaviruso baimėms ir socialiniam atsiribojimui, Los Andželas tapo vaiduoklių miestu, su tuščiomis gatvėmis, paplūdimiais, lentomis apkaltais parduotuvių fasadais, sulėtėjusiu gyvenimo tempu.

Viskas atrodo lyg iš poapokaliptinio filmo. Kasdieninis gyvenimas sustojo.

Verslams ir mokykloms užsidarius, JAV miestuose eismas keliais ir greitkeliais per pastarąsias savaites labai sumažėjo.

Garsiosios Los Andželo piko valandos spūstys praktiškai išnyko, nes koronaviruso protrūkis verčia žmones likti namuose, tokiu būdu stengiantis sumažinti užsikrėtimų skaičių.

Kad ir kaip būtų sunku prisitaikyti prie drastiškai pasikeitusio gyvenimo, negalima nepastebėti, kokią įtaką žmogaus atsitraukimas padarė gamtai.

Jau kelias savaites miestiečiai gali džiaugtis pagerėjusia oro kokybe, žaliuojančiu lyg smaragdas vandenynu ir dar nematytomis kalnų virtinėmis, staiga išlindusiom iš už amžino Los Andželo smogo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Los Andželą paprastai kausto smogas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Los Andželą paprastai kausto smogas

Palydovas, nustatantis išmetamų teršalų kiekį atmosferoje, rodo didžiulį taršos sumažėjimą didžiuosiuose miestuose, įskaitant Los Andželą, Sietlą, Niujorką, Čikagą ir Atlantą.

Deja, tačiau pagerėjusi oro kokybė pasaulyje vargu ar išsilaikys ilgesnį laiką, nes pramonei sugrįžus į įprastą ritmą, kartu sugrįš ir tarša.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Miestiečiai džiaugiasi pagerėjusia oro kokybe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Miestiečiai džiaugiasi pagerėjusia oro kokybe

Akivaizdu, kad koronavirusas nėra geras dalykas, ir vien ši katastrofa jokiu būdu negali tapti priežastimi sumažinti anglies pėdsaką Žemėje.

Bet krizė turėtų įrodyti, kad klimato pokyčius tiesiogiai lemia žmogaus veikla, todėl mūsų veiksmai ir elgesys parodys, kokį pasaulį turėsime mes ir mūsų vaikai. Dabar labai gerai matome, kokį nuostabų pasaulį galime turėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius