Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvalymas: policijai paskelbus streiką Brazilijos valstiją drebina smurto banga

Įvykiai Brazilijos Espirito Santo valstijoje sukrečia. Policija čia prieš kelias dienas paskelbė streiką, o dabar gyventojai maldauja nacionalinės valdžios atsiųsti karius, mat valstijoje tiesiog siautėja nusikaltėliai. Plėšiamos parduotuvės, deginami automobiliai, o į žmones šaudoma tiesiog gatvėse, skelbia AP.
Brazilijos Espirito Santo valstijos policijai paskelbus streiką kilo chaosas
Brazilijos Espirito Santo valstijos policijai paskelbus streiką kilo chaosas / „Scanpix“/AP nuotr.

Garsiame filme „Išvalymas“ („The Purge“) pasakojama apie miestą, kuriame vieną naktį per metus visi nusikaltimai tampa legalūs – 12 valandų nedirba nei policija, nei medikai, nei ugniagesiai, tad gatves užplūsta kraujo ištroškę žmonės. Jie taip nuleidžia garą.

Tokį scenarijų primena tikri, ne išgalvoti pastarųjų dienų įvykiai Brazilijos Espirito Santo valstijoje ir jos sostinėje Vitorijoje.

Šiame mieste ir jo apylinkėse, kur gyvena 1,8 mln. žmonių jau neveikia mokyklos, o gyventojai jau ne pirma diena nekiša nosių iš namų. Mat už durų siautėja šautuvais ir mačetėmis apsiginklavę chuliganai.

Persigandę vietos žmonės dalinasi nuotraukomis iš pragaro zona virtusių miestų socialiniuose tinkluose, o vienas vyras pareiškė: „Banditai šaudo į visus, kurie pasirodo gatvėje. Dieve, kas vyksta?“

Kitas brazilias portalui „Political Outsource“ teigė: „Aš šiandien niekur neisiu iš savo namų. Čia tikras košmaras, visur bėgioja žmonės su ginklais, jie plėšia prekybos centrus. Gatvėse guli lavonai.“

Espirito Santo miestų gatvėse jau ketvirta diena nėra jokių patrulių, o tai, vietos žiniasklaidos teigimu, kainavo 50 žmonių gyvybių.

Laikinasis Espirito Santo valstijos gubernatorius Cesaras Colnago jau kreipėsi į Brazilijos prezidentą Michelį Temerą, kad šis atsiųstų karius. Kol kas sustabdyti plėšikus bando savanorių Civilinė policija.

Streiką dėl nemokamų atlyginimų valstijos policija paskelbė šeštadienį, o pareigūnų artimieji blokuoja policijos nuovadas. Tad Espirito Santo miestų gatvėse jau ketvirta diena nėra jokių patrulių, o tai, vietos žiniasklaidos teigimu, kainavo 50 žmonių gyvybių.

„Mes tikrai negalime taikstytis su tokiu požiūriu, – dirbti atsisakančius policininkus sukritikavo gubernatorius C.Colnago. – Žmonės palikti be saugumo.“

Prezidentas M.Temeras sureagavo į pagalbos prašymus – pirmadienio vakarą jis paskelbė, kad į Espirito Santo valstiją atvyks 200 karių, kurie bandys įvesti tvarką.

Ne tik Espirito Santą, bet ir kelias kitas Brazilijos valstijas jau kuris laikas kamuoja gili recesija – pinigų neužtenka ir policijai, ir ligoninėms, ir švietimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius