Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtakingas Angelos Merkel bendražygis pripažino: ji klydo

Įtakingas Vokietijos politikas, šalies finansų ministras Wolfgangas Schaeuble sekmadienį pripažino, kad kanclerės Angelos Merkel pabėgėlių priėmimo politika buvo politinė klaida, rašo politico.eu.
Wolfgangas Schauble ir Angela Merkel
Wolfgangas Schaeuble ir Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

W.Schaeubles pastaba kanclerei nuskambėjo tuo metu, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas sustabdė pabėgėlių priėmimą savo šalyje, o Nyderlandai, Prancūzija ir Vokietija patiria antiimigracinės politikos rėmėjų populiarumo šuolį.

„Mes, politikai, esame žmonės. Mes darome klaidų“, – kalbėjo finansų ministras apie A.Merkel migracijos politiką. „Bet mes galime ir mokytis iš klaidų“, – pridūrė jis.

Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai įtakingas kanclerės bendražygis nusigręžia nuo jos pažiūrų. 2015 metais jis viešai pasiūlė Graikijai laikinai pasitraukti iš Europos Sąjungos, šią šalį ištikus nematyto masto ekonominei krizei.

W.Schaeuble jau ir anksčiau griežtai kritikavo ES politiką ir solidarumo trūkumą pabėgėlių atžvilgiu.

Jo teigimu, tokios šalys kaip Turkija ar Libija galėtų sulaukti daugiau vokiečių investicijų, jei prisiimtų didesnę atsakomybę už į jų šalis plūstančius ir vėliau į Europą bandančius patekti asmenis.

Bando atremti radikalų spaudimą

Kalbėdamas su „Welt am Sonntag“ žurnalistais finansų ministras prabilo ir apie tai, kad pabėgėliai neturėtų išnaudoti šalies socialinės paramos sistemos. Iki šiol ši tema buvo savotiška tabu A.Merkel vadovaujamos vyriausybės gretose.

W.Schaeubles pasisakymai nutaikyti į vis labiau krikščionimis demokratais nusiviliančią rinkėjų grupę, kuri ima simpatizuoti kraštutinių dešiniųjų „Alternatyvai Vokietijai“ (AfD).

Šie W.Schaeubles pasisakymai nutaikyti į vis labiau krikščionimis demokratais nusiviliančią rinkėjų grupę, kuri ima simpatizuoti kraštutinių dešiniųjų „Alternatyvai Vokietijai“ (AfD).

Ši populistinė politinė jėga rugsėjo mėnesį nugalėjo A.Merkel krikščionis demokratus vietos rinkimuose Meklenburge-Pomeranijoje.

Imigracijos temos dominuos ir Prancūzijos prezidento rinkimuose gegužės mėnesį.

2015 metais Paryžiuje atakas organizavę asmenys buvo Belgijos ir Prancūzijos piliečiai, tačiau jie laisvai keliavo ir į Turkiją ar Sirijoje „Islamo valstybės“ užgrobtas teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius