-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija išsiuntė specialų lėktuvą į Boliviją, kur suimtas buvęs C.Battisti

Italija sekmadienį išsiuntė lėktuvą su policijos pareigūnais ir slaptosios tarnybos agentais į Boliviją, kur buvo suimtas buvęs kovotojas Cesare Battisti, Romoje ieškomas dėl praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje įvykdyto keturių žmonių nužudymo, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Cesare Battisti Brazilijos policininkų apsuptyje
Cesare Battisti Brazilijos policininkų apsuptyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Brazilija Italija

Italija jau seniai siekia C.Battisti ekstradicijos. Buvęs kovotojas ilgus metus gyveno Brazilijoje, o buvęs prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, dabar kalintis už korupciją, neleido jo išduoti.

64 metų C.Battisti buvo sulaikytas vėlų šeštadienį Bolivijos Santa Krus de la Sieros mieste, brazilų žiniasklaidai pranešė Brazilijos federalinė policija.

C.Battisti, priklausęs radikaliai grupuotei „Ginkluoti proletarai už komunizmą“ (PAC), pabėgo iš vieno kalėjimo Italijoje 1981 metais ir dešimtmečius slapstėsi nuo teisingumo, gyvendamas Meksikoje, Prancūzijoje ir Brazilijoje.

Italijos teismas 1993 metais jį nuteisė nedalyvaujant kaltinamajam už keturių žmonių nužudymą 8-ame dešimtmetyje ir skyrė jam laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Tačiau C.Battisti neigė žudęs žmones.

Brazilija 2009 metų sausį suteikė jam politinio pabėgėlio statusą, o dėl šio sprendimo ekstradicijos procesas buvo sustabdytas.

Tačiau po aštuonių mėnesių Aukščiausiasis Teismas šį sprendimą pripažino negaliojančiu ir pareiškė pageidaujantis išduoti C.Battisti Italijai, tačiau tuo metu paskutinį žodį tarė L. I. Lula da Silva.

Penkerių metų sūnų turintis C.Battisti pernai naujienų agentūrai AFP sakė, kad jei būtų sugrąžintas į Italiją, ten jo lauktų „kankinimai“ ir mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius