Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija leido į savo uostą įplaukti gelbėjimo laivui „Ocean Viking“ su 113 migrantų

Italija leis humanitarinę pagalbą teikiančiam laivui „Ocean Viking“ prisišvartuoti Italijos uoste ir išlaipinti iš Viduržemio jūros vandenų išgelbėtus 113 žmonių, antradienį pranešė Prancūzijos nevyriausybinė organizacija.
 Italija leis humanitarinę pagalbą teikiančiam laivui „Ocean Viking“ prisišvartuoti Italijos uoste
Italija leis humanitarinę pagalbą teikiančiam laivui „Ocean Viking“ prisišvartuoti Italijos uoste / „Reuters“/„Scanpix“

Labdaros organizacijos „SOS Mediterranee“ valdomas laivas lapkritį atsidūrė Prancūzijos ir Italijos priešpriešos centre, kai naujoji Italijos kraštutinių dešiniųjų vyriausybė, vadovaujama ministrės pirmininkės Giorgios Meloni, neleido jam įplaukti į savo uostus.

Tuo metu laive buvusiems 230 migrantų po kelių jūroje praleistų savaičių galiausiai buvo leista išsilaipinti Prancūzijoje, o tai padidino įtampą tarp abiejų šalių.

Antradienį „SOS Mediterranee“ pranešė, kad laivui buvo suteiktas leidimas prisišvartuoti Ravenos uoste šiaurės rytų Italijoje, nors, pasak jos, jam pasiekti prireiks „keturių ilgų navigacijos dienų“.

Laive esantys migrantai buvo išgelbėti naktį į pirmadienį netoli Libijos esančiuose tarptautiniuose vandenyse – tai buvo pirmoji laivo gelbėjimo operacija po to, kai praėjusį mėnesį jis prisišvartavo Prancūzijoje.

Pasak nevyriausybinės organizacijos, tarp išgelbėtųjų buvo 23 moterys, įskaitant kai kurias nėščias, taip pat apie 30 nelydimų nepilnamečių ir trys kūdikiai.

Jauniausiam išgelbėtam kūdikiui – vos trys savaitės.

Kasmet daugybė žmonių, bėgančių iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, siekia patekti į Graikiją, Italiją ir Ispaniją, tikėdamiesi geresnio gyvenimo Europos Sąjungoje.

Tarptautinė migracijos organizacija užfiksavo, kad šiemet Viduržemio jūroje žuvo arba be žinios dingo beveik 2 tūkst. migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius