Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija perspėta dėl „Islamo valstybės“ grupuotės Milane

Libijos pareigūnai perspėjo Italiją dėl Milano rajone įsikūrusios „Islamo valstybės“ (IS) kuopelės, susijusios su vienu iš šios džihadistų grupuotės kovose užgrūdintų veteranų, sekmadienį pranešė Italijos žiniasklaida.
„Islamo valstybės“ vėliava
„Islamo valstybės“ vėliava / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šio tinklo egzistavimą, kaip pranešta, atskleidė dokumentai, kuriuos Libijos agentai perėmė vyriausybinėms pajėgoms anksčiau šią savaitę užėmus IS būstinę Sirto mieste.

Teigiama, kad tie Italijoje įsikūrę kovotojai yra susiję su 47 metų tunisiečiu Abu Nassimu, kuris ilgai gyveno Italijoje, o vėliau kovojo Afganistane ir Sirijoje, kol tapo vienu iš IS vadų Libijoje.

Šie pranešimai pasirodė didėjant susirūpinimui, kad iš Sirto išstumti IS kovotojai gali su migrantų laiveliais perplaukti Viduržemio jūrą ir rengti „vienišo vilko“ teroro atakas Italijos teritorijoje.

Saugumo tarnybose per atostogų sezono piką buvo paskelbta aukšto laipsnio parengtis, o vidaus reikalų ministras Angelino Alfano suintensyvino įtariamų džihadistų šalininkų deportavimą.

Vėlai šeštadienį A.Alfano sakė nurodęs deportuoti tunisietį Hosni Hachemi Ben Hassemą, mečetės Apulijos Andrijos mieste imamą.

Šis 49 metų imamas buvo išteisintas dėl kaltinimų verbavus džihadistus, bet A.Alfano vis tiek jį deportavo – remdamasis įtarimais dėl rasinės neapykantos kurstymo.

Tai jau devintas deportuotas imamas nuo 2015 metų pradžios, taikant „nulinės tolerancijos“ islamistų kovotojams prieigą, kuri, pasak A.Alfano, sumažino teroro išpuolių Italijos teritorijoje riziką.

Šis centro dešiniųjų ministras nuo praėjusių metų pradžios jau pasirašė 109 deportavimo įsakymus. 43 iš tų įsakymų buvo pasirašyti šiais metais, nurodoma jo pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius