Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija smerkia Prancūzijos pamokymus apie migrantus

Italija antradienį pareiškė nepriimsianti „veidmainiškų pamokymų“ apie migrantus iš tokių šalių kaip Prancūzija, besiplėtojant ginčui dėl 629 migrantus išgelbėjusio laivo, įstrigusio Viduržemio jūroje, nes jo nesutiko įsileisti Roma.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Iš Prancūzijos (mus) pasiekę pareiškimai dėl (humanitarinio laivo) „Aquarius“ stebina... Italija negali priimti veidmainiškų pamokymų iš šalių, kurios yra linkusios kitaip žiūrėti į imigraciją“, – sakoma naujosios populistų vyriausybės pareiškime, kurį citavo italų žiniasklaida.

Anksčiau antradienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apkaltino Italiją „cinizmu ir neatsakingumu“ dėl jos atsisakymo priimti šimtus migrantų Viduržemio jūroje išgelbėjusį laivą.

E.Macronas per ministrų kabineto posėdį pareiškė, kad jūrų teisė numato, jog „nelaimės atvejais reaguoti privalo (šalis), kurios pakrantė yra arčiausiai“, nurodė vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux.

„Italijos vyriausybė niekada neapleido beveik 700 žmonių, esančių „Aquarius“, – tvirtino italai, reaguodami į prancūzų kritiką.

Šeštadienį „SOS Mediterranee“ išgelbėti 629 migrantai buvo įstrigę Prancūzijos nevyriausybinės organizacijos laive „Aquarius“, per 30 valandų laukusiame leidimo prisišvartuoti kuriame nors uoste. Italijai ir Maltai atsisakius jį priimti savo uostuose, naujoji Ispanijos vyriausybė, vadovaujama socialisto premjero Pedro Sanchezo, pasiūlė leisti laivui su migrantais prisišvartuoti Valensijoje, tvirtindama, kad tai yra Madrido „pareiga“.

„Po Maltos atsisakymo leisti žmonėms „Aquarius“ ten išsilaipinti sulaukėme beprecedenčio solidarumo gesto iš Ispanijos. To negalime pasakyti apie Prancūziją, kuri dažnai vykdydavo gerokai griežtesnę ir ciniškesnę imigracijos politiką“, – sakoma Italijos vyriausybės pareiškime.

Penktadienį E. Macronas priims naująjį Italijos premjerą Giuseppe Conte, o vėliau šį mėnesį įvyks Europos Sąjungos Tarybos susitikimas, per kurį daug dėmesio bus skiriama migracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius